Afbeelding

Afscheidscolumn

Algemeen

"Hé, ben jij niet die jongen van de krant?", uit het niets. Of: "Oooooh, ben jij dat?", nadat ik vertelde dat ik columns schrijf voor De Combinatie. Ik heb het een aantal keren van mensen gehoord en het was iedere keer weer net zo bijzonder. In het begin was dat schrikken: lezen zoveel mensen mijn stukken? Na een tijdje went dat en weet je voor wat voor publiek je schrijft.

Ruim tweeënhalf jaar heb ik nu columns geschreven voor deze krant. Ik was 17 jaar en studeerde nog journalistiek toen ik ermee begon. Schrijven was (en is nog steeds) mijn ding en het was dus ideaal dat ik een platform als dit kreeg om mijn schrijfkunsten aan de buitenwereld te tonen. Ik heb veel positieve, maar ook negatieve reacties toegeworpen gekregen via Facebook. Uiteraard hoort dit bij het leven van een columnist. Bovendien is het mijn taak om reacties op te roepen in mensen en dan is het alleen maar mooi dat er discussies ontstaan op Facebook.

Van sommige columns ben ik ondertussen alweer teruggekomen. Zo schreef ik in mijn eerste stuk over het 'saaie' Ridderkerk. Maar zo saai is het nou ook weer niet. Ik zie mezelf er later nog steeds wonen.

En dit is dus mijn laatste column. Of in ieder geval mijn voorlopige laatste column. Want echt afscheid nemen van stukjes schrijven vind ik best lastig, denk ik. Maar aan de andere kant vind ik het de laatste tijd ook steeds moeilijker worden om iets te schrijven. En dus vind ik het na tweeënhalf jaar wel genoeg zo. Wellicht dat u ooit nog eens ergens een column van me tegenkomt.

Dank aan alle trouwe, meedenkende, soms boze, maar altijd zeer betrokken lezers. Ik las altijd al jullie reacties.
Verder wil ik redactie heel erg bedanken voor het geven van dit platform, het meedenken en het geven van vertrouwen. Ik ben dankbaar dat ik heb mogen bijdragen aan de kwaliteit van de krant. Per 1 september ga ik me volledig focussen op het tweede jaar van mijn studie Sportmarketing en Management. Misschien tot ooit!

Youri


Word jij de opvolger van Youri? Is schrijven voor publiek jouw droom en ben je net als Youri jong, student, gedreven en heb je een kritische blik op jouw wereld? Mail dan een column van 350 woorden naar
astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant