De kneepjes van het hulpverlenen leren
De kneepjes van het hulpverlenen leren

EHBO in september

Algemeen

Bij kleine ongelukjes is het handig als u weet wat u moet doen. Dan is de pechvogel blij dat u hem helpt met een pleister of ritje naar de dokter. Maar zodra het ongeval van ernstiger aard is, dan ook is het fijn, als u weet, wat u moet doen. Dat u een slachtoffer goed kunt helpen en geruststellen door uw hulp én aanwezigheid. En als u het al eens ervaren heeft, bij een hulpverlening met lege handen te hebben gestaan, niet wetend wat u in deze situatie had moeten doen, is het dan niet de hoogste tijd dat u dat komt leren?
Bij de Ridderkerkse EHBO-verenigingen staan ervaren instructeurs klaar om de kneepjes van het hulpverlenen te leren. Met de hulp van een LOTUS, kunt u oefenen op slachtoffers, die spelen wat gewond zijn is of een lichamelijk falen uitbeelden. In twaalf lessen weet u genoeg hoe u moet handelen.

Oranje Kruisboekje
Men krijgt bij deze EHBO-training les uit het Oranje Kruis boekje, waarna het examen wordt afgerond met het officiële diploma van Het Oranje Kruis. De leskosten bedragen € 170,00 inclusief lesboekje, lesmateriaal en examen. Ook zijn er lessen met kinder-EHBO, reanimatie en het bedienen van de AED.
Aanmelden kan bij de EHBO-vereniging Bolnes. Ook voor meer informatie over de inhoud van de lessen kan men contact opnemen met H.L.Hoornweg, secretaris van de vereniging: 0180-487057 of ehbobolnes@hotmail.com. Meer informatie over de lessen is ook te vinden op de website van de vereniging via Facebook: EHBOverenigingbolnes.nl.

Advertenties uit de krant