Afbeelding

Kinderboekenmaand oktober 2018

Algemeen

RIDDERKERK - 'Door dik en dun, vriendschap vieren!' is het thema van de 24e Christelijke Kinderboekenmaand die in oktober gehouden wordt. Een vriend door dik en dun is een vriend in goede en slechte tijden. Vriendschap vieren is een breed thema dat iedereen aanspreekt. Kinderen zijn altijd op zoek naar vriendschappen, vriendjes bij wie ze zich veilig voelen, waar ze graag mee spelen en die ze vertrouwen. Tijdens deze maand zijn er speciale actieproducten verkrijgbaar bij de 'Christelijke Boek- en Muziekhandel de Kandelaar'.

Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand verschijnen er drie actieboeken. Voor de allerkleinsten is er het aansprekende prentenboek 'Voor mijn allerbeste vriend' (zes euro). Voor zeven tot negen jarigen verzorgde Janny den Besten 'Superklas!' (vijf euro, illustraties Marijke Duffhaus). Anke van der Pol tekende voor het derde actieboek 'De majesteit van het BelangRijk' (negen tot twaalf jaar, vijf euro). Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2018 verschijnt er ook een nieuwe kinder-cd met tien nieuwe liedjes over vriendschap waaronder het themalied Door dik en dun van Ron Schröder & Marianne Busser. Deze is verkrijgbaar voor 6,95 euro. 

Nieuw dit jaar is de christelijke kinderboekenkrant CRIDZ. Een krant van en voor kinderen. Vol boekennieuws, interviews, leesweetjes, puzzels en een recept voor een vriendschapstaart. Gratis te verkrijgen bij boekhandel de 'Christelijke Boek- en Muziekhandel de Kandelaar', zo lang de voorraad strekt. Boekhandel de  Kandelaar is te vinden aan de Sint Jorisstraat 10 in Ridderkerk, tel. 0180-424698. De openingstijden zijn: maandag 13.00 - 17.30, dinsdag, woensdag en donderdag 9.30 - 17.30 vrijdag 9.30 - 17.30 vrijdagavond 18.30 – 21.00 zaterdag 9.30 - 17.00. Men kan ook op de website kijken www.de-kandelaar.nl

Advertenties uit de krant