Henk Konings met de cheque voor professor Ivo de Blaauw
Henk Konings met de cheque voor professor Ivo de Blaauw

Golfdag besloten met vette cheque

Algemeen

Het jaarlijkse golftoernooi van Rotary Ridderkerk de Waal kende vorige week een recordopbrengst. Na afloop van deze golfdag en het aansluitende diner kon een cheque van 45.000 euro gepresenteerd worden voor het Platform CHD.
Het mooi afronden van dit bedrag naar 50.000 euro mislukte. Op een spontane oproep aan tien ondernemers om met 500 euro over de brug te komen werd door meer gulle gevers gereageerd. Dit extra rondje schroefde de opbrengst met 6500 euro op. De vette cheque voor onderzoek voor de behandeling van CHD (Congenitale Hernia Diafragmatica) werd dankbaar in ontvangst genomen door professor doctor Ivo de Blaauw. Hij leidt het onderzoek en het gespecialiseerde artsenteam in het RadboudUMC in Nijmegen. CHD staat voor een breuk in het middenrif, waarmee ongeveer vijftig kinderen per jaar worden geboren. Omdat dit een zeldzame aandoening is krijgt het Radboud geen subsidie voor onderzoek.
Rotaryclub Ridderkerk de Waal verbond er vorig jaar haar golftoernooi aan en vierde toen een opbrengst van 27.430 euro. Aan het overtreffen van dit bedrag werd het afgelopen halfjaar gewerkt door een tien leden tellende commissie, die veel sponsors over de streep wisten te krijgen. De golfcommissie bracht ook een eigen glossy uit. Ze verkochten tevens twee keer zoveel sponsorborden voor op de greens. Ook de rol van sterrenkok Mario de Ridder, die sinds kort lid is van de Rotaryclub, heeft volgens commissievoorzitter Henk Konings veel extra geld opgeleverd. Hij bereidde met zijn brigade van Joelia het diner voor de golfers, waarmee ook meer inschrijvingen werden bereikt. "Ook zijn er sponsorpakketten verkocht met als tegenprestatie een diner voor twee bij Joelia. Dat dit er tegenover stond maakte ook veel los" aldus Konings.
Volgend jaar wordt het golftoernooi voor de twaalfde keer georganiseerd. Wie erbij wil zijn moet 20 september 2019 vrijhouden.

Advertenties uit de krant