Afbeelding

Sexting: spannend en gevaarlijk tegelijk

Algemeen

RIDDERKERK - Online flirten, dat kan heel leuk en spannend zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Men is zich er niet altijd bewust van wat er met online foto's en filmpjes kan gebeuren. Sexting is een vorm van internetseks. Men stuurt erotische berichtjes, filmpjes of foto's naar elkaar. Eén op de drie jongeren heeft een negatieve ervaring met sexting gehad. Er kunnen vervelende dingen gebeuren als men zijn kleren voor de webcam uittrekt of iemand een naaktfoto stuurt via social media. Anderen kunnen deze foto's en filmpjes doorsturen of zelfs op internet zetten, waar iedereen het kan zien.

Het is belangrijk om te kijken of men de persoon die de foto's ontvangt kan vertrouwen. Zelfs foto's die je op Snapchat zet, zijn niet veilig. Hier kan een screenshot van gemaakt worden. Men kan ook gechanteerd worden, dan moet men doen wat iemand zegt, anders worden de foto's online gezet. Men moet goed nadenken en naar zijn gevoel luisteren. Als de situatie niet te vertrouwen is moet er meteen gestopt worden.

Als mensen nare ervaringen meegemaakt hebben, is het goed om daarover te praten met iemand die men vertrouwt. Dat kunnen ouders zijn, maar ook een familielid of een leraar. Ook kan men contact opnemen met jongerenwerker en –coach Tina van Bennekom via 06 – 119 119 50. Tina geeft samen met jongerenwerker Katyana Timmermans voorlichting op scholen in Ridderkerk. Voor meer informatie over deze voorlichtingen kan men contact opnemen via Christina.vanBennekom@facetridderkerk.nl.

Advertenties uit de krant