Afbeelding
Foto: DIEDERIK DE KLERK

Opvoeden gaat met ups en downs

Algemeen

BARENDRECHT - Home-Start brengt ouders bij elkaar voor ondersteuning bij het opvoeden. Hoe fijn dat kan zijn, vertellen twee enthousiaste moeders.

Zij kreeg hulp

,,Tijdens en na mijn scheiding kwam er van alles op me af. Ik kreeg veel steun van mijn omgeving, maar ik had ook behoefte aan iemand die verder van me af stond. Toen ik hoorde van Home-Start besloot ik contact met hen op te nemen. In het kennismakingsgesprek vroeg de coördinator naar mijn behoeften. Bij die vragen zocht ze een vrijwilliger uit. Tijdens de eerste kennismaking klikte het meteen."

Zij kon helpen

,,Na die eerste kennismaking ging ik wekelijks op de thee. Niet als 'hulpverlener', maar gewoon als collega-ouder. Het was zo mooi om deze moeder in een jaar tijd rustig te zien worden, krachtiger en meer zelfverzekerd. Na een jaar was mijn hulp niet meer nodig en ik heb met een gerust hart afscheid genomen. Wel grappig: eerst twijfelde ik of ik wel geschikt was als vrijwilliger, maar je volgt natuurlijk eerst een cursus. Dat heeft me enorm gesterkt. Bovendien heb je een vaste groep collega-vrijwilligers met wie je kunt sparren. Ook als vrijwilliger sta je er dus niet alleen voor bij Home-Start."

Home-Start BAR is actief in Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond. Binnenkort start een nieuwe cursus.

Ook andere ouders steunen? Aanmelden als vrijwilliger bij Home-Start BAR of meer informatie via Jeanette Dekker :06-35124547 of home.start.BAR@cjgrijnmond.nl. www.home-start.nl.

Advertenties uit de krant