Afbeelding

Huis aan Huis collecte voor kinderhulp Roemenië

Algemeen

RIDDERKERK - Tussen 22 en 27 oktober, maar ook van 3 tot 8 december, gaan in Ridderkerk tientallen collectanten op stap om middels een huis aan huis collecte geld op te halen voor de Stichting Draagt Elkanders Lasten. Draagt Elkanders Lasten zet zich al 23 jaar in voor hulp aan de allerarmsten in Roemenië en sinds twee jaar ook in Moldavië.

De opbrengst zal onder andere worden besteedt aan een project voor Sociale Dagopvang van kinderen in de Roemeense stad Botosani. Dit project van Draagt Elkanders Lasten in samenwerking met de Roemeense stichting "Pentru Tine"(Voor Jouw)is bedoeld om kinderen meerdere dagen per week na schooltijd op te vangen en onder begeleiding van sociaal werkers te helpen met extra scholing, begeleiding bij huiswerk, het verstrekken van maaltijden en socialisering.

Dit alles omdat de kinderen opgroeien in omstandigheden waar dit allemaal niet mogelijk is. De stad Botosani ligt in het noordoosten van Roemenië in een van de armste gebieden van het land. De toch al hoge werkloosheid heeft tot gevolg dat ouders geen geld hebben om hun kinderen een goede opvoeding te geven met alles wat daarbij nodig is. De omstandigheden van vele gezinnen in de stad en omliggende dorpen zijn erbarmelijk en dit project voorziet in een behoefte voor de jeugd tussen 2 en 14 jaar. Daarom durft het bestuur van Stichting Draagt Elkanders Lasten opnieuw een beroep op de inwoners van Ridderkerk te doen om de collectanten niet met lege handen weg te sturen.

Door dit project onder kinderen leren ze positieve normen en waarden en worden ze van de straat gehouden zodat ze niet in het criminele circuit terechtkomen. Maar ook krijgen kinderen van de opbrengst van deze collecte voedsel aangeboden. Men kan zijn gift ook per Ideal app overmaken bij de collectant. Geld overmaken kan per gift via bankrekeningnummer 67.04.71.046, ten naam van Stichting Draagt Elkanders Lasten te Ridderkerk onder vermelding van "Kinderhulp".

Advertenties uit de krant