Afbeelding

Teunie Los (81)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Ik woon sinds mijn 23e jaar in Rijsoord. Bas runde samen met zijn twee broers en vader voor dertig jaar garagebedrijf Los met benzinepomp. Ik werkte daar ook. Daarnaast ben ik al 41 jaar aan de EHBO-vereniging verbonden als secretaris. Ook ben ik iedere drie weken in de soos van Facet te vinden. Ik haal en breng mensen die zelf niet over vervoer beschikken.
 

Hoe is jouw gezinssituatie?

Bas en ik zijn 58 jaar getrouwd. We hebben geen kinderen.

Hoe heb je Bas ontmoet?

Ik woonde in Alblasserdam en liep met een vriendin in een straat heen en weer. Beetje flaneren. Er kwamen twee jongens op een brommer aan en mijn vriendin riep brutaal dat ze achterop wilde. Ik ging bij Bas achterop en hij vond het meteen gezellig. We gingen al een half jaar met elkaar toen Bas tegen een vriend in dienst zei dat hij een vriendin had. Dat bleek mijn broer te zijn, dus toen was onze relatie geen geheim meer.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik heb een mooie jeugd gehad. Het fietsen met een vriendin naar Sliedrecht vond ik mooi. En de zondagsschool en meisjesvereniging. Ook het oppassen op de kleine kinderen in de buurt.

Waar word je gelukkig van?

Dat ik nog samen met Bas ben en dat ik nog steeds kan autorijden. Ik ben gelukkig omdat ik alles heb wat mijn hartje begeert.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het verlies van dierbaren.

Wat zijn je hobby's?

Haken en breien. Ik tuinierde ook altijd graag, maar sinds drie jaar doet een vaste tuinman dit voor ons. Ik heb reuma en hierdoor is het niet meer zo goed te doen. Ik houd ook van huishoudelijk werk. Ramen zemen, stoffen en zuigen. En opruimen. Als ik op maandag niet heb gestoft en gezogen, voelt dat niet goed.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Dat we nog lang samen kunnen blijven.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Ik doe alles wat ze aan me vragen, zoals broeken korter maken of ze ergens naar toebrengen. Dus ik denk dat ze me wel een aardige meid vinden.

Hoe sta je 's morgens op?

Om acht uur. Ik begin de dag altijd slecht en moet eerst even gaan zitten voor een uurtje. Dan pak ik de iPad of krant erbij. De ontbijttafel heb ik de avond ervoor al gedekt. Na dat uurtje kan de dag beginnen, gooi ik de vlag uit. Ik heb trouwens geen ochtendhumeur, ik begin meteen te praten.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Huzarensalade. Daar ben ik echt gek op.

Wat zijn je angsten?

Ik ben bang voor spinnenkoppen. Als er een in de woonkamer zit, zet ik het op een gillen en als 'ie echt groot is, ga ik op de tafel zitten. Met de stofzuiger halen we ze weg. Ik vind onweer 's nachts ook niet fijn.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Heel veel. Toen ik zeven jaar was mocht ik voor het eerst op de naaimachine. Natuurlijk heb ik heel veel huishoudelijke taken van haar geleerd.

Waar kijk je naar op televisie?

Boer zoekt vrouw vind ik leuk en 24Kitchen. Leuk om te zien hoe ze koken en soms leer ik nog eens wat nieuws, zoals ontbijtkoek bij de jus stoppen zodat het gaat binden. Ik kook altijd Hollandse pot. Aardappelen, groente en vlees. Actualiteiten en nieuwsprogramma's staan hier ook regelmatig op.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel wat slanker willen zijn. Alles gaat zo op elkaar hangen.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Een vriendin die ik al ken vanaf dat ik achttien jaar ben. Ik vroeg hoe het met haar ging.

Wat is je favoriete quote?

Je moet zelf de slingers ophangen of natuurlijk de vlag uithangen.


Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar astrid@baruitgeverij.nl.

Advertenties uit de krant