Afbeelding

LEKKER Ridderkerk met Pasar Malam

Algemeen

RIDDERKERK - Het culinair feest 'LEKKER Ridderkerk' wordt op zaterdag 27 oktober voor de vijfde keer in het centrum van Ridderkerk gehouden. Naast het proeven van de heerlijkste gerechten en hapjes die tussen 12.00 en 16.00 uur worden uitgedeeld, wordt ook een uitgebreid en gevarieerd entertainment programma aangeboden.
Met een vleugje Azië! Want dit jaar gaat het samen met een Pasar Malam (een kleine oosterse markt) die al start op vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 21.00 uur. De Pasar Malam is ook op zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur onderdeel van het feest van smaken.

Kookworkshop
Zoals elk jaar is er ook nu weer een kookworkshop. Hiervoor komt op zaterdag de Indische tv-kok Danny Jansen, bekend van o.a. 24-Kitchen, langs. Op 24-Kitchen presenteert Danny "Zoals Alleen Oma Dat Kan". Danny gaat in dit programma op zoek naar de culinaire geheimen van oma's die goudmijnen uit de Indonesische keuken in hun geheugen met zich meedragen. Bij de workshop zaterdag a.s. zal Danny een aanzet geven tot een echte Indische rijsttafel die om 12.00 uur start. Hij blijft tot 13.00 uur, i.v.m. andere verplichtingen. Naast zijn instructies aan zijn secondanten chefkok Menno Jansen (City hotel Leiden, vh Hotels van Oranje en Breakers Beach), Michel Stomp (BBQ Specialist) en Janice Hariati (Indische keukenexpert) zal Danny Jansen zijn nieuwe kookboek "Wokking Lekker" signeren. De workshop zal verder doorgang vinden tot 16.00 uur en daar kan dan volop van geproefd worden.

Tante Lien
Tante Lien zal op zaterdag vanaf 14.00 uur op visite komen op het podium nabij het Delifrance-plein. Dit alter-ego van actrice Wieteke van Dordt heeft al heel wat Pasars met groot succes meegemaakt waarbij zij Indisch liedjes zingt en anekdotes vertelt. Natuurlijk zingt Tante Lien bekende nummers zoals 'Arm Den Haag' en 'Geef mij maar Nasi Goreng', maar er kunnen ook verzoeknummers ingepast worden. Om 13.00 uur treedt de vermaarde dansgroep Sekur Ayu op met dansen van Java, Bali en Sumatra. Zij herhalen dit optreden nogmaals om 15.30 uur. De gehele middag kunnen kinderen deelnemen, op een terras tegenover de ingang van Albert Heijn, aan een workshop Sushi maken van kleurrijk snoepgoed. Geheel in stijl van het oosterse thema van Lekker Ridderkerk zullen daarbij de chopsticks natuurlijk niet ontbreken. Op beide dagen treden nog diverse duo's op met Indische entertainment. Kijk voor het volledige programma op www.winkelhartridderkerk.nl.

Advertenties uit de krant