Afbeelding

Meet-up rond impact van mantelzorg

Algemeen

BARENDRECHT - WeHelpen, KijkopWelzijn en New Amsterdam Film Company nodigen (toekomstige) mantelzorgers van harte uit voor de meet-up 'Moeder aan de Lijn – Verandert mijn leven als ik zorg voor jou?'. Die wordt gehouden op maandag 5 november van 16 tot 19 uur in theater Het Kruispunt aan Middenbaan 111.

De bijeenkomst is voor iedereen die voor iemand zorgt of daarmee een keer te maken krijgt. Tijdens het programma gaat men onder leiding van host Eric Corton aan de hand van fragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. De documentaire wordt niet volledig vertoond.

Deze meet-up is speciaal voor mantelzorgers bedoeld, daarom vraagt de organisatie hen hun zorgvrager niet mee te nemen. Wie naar de meet up wil komen, kan zich aanmelden door een bericht te sturen aan mantelzorg@kijkopwelzijn.nl.

Om het onderwerp mantelzorg én de overbelasting voor de zorggevenden die daarbij vaak komt kijken beter bespreekbaar te maken, worden er de komende maanden meet-ups door het land georganiseerd. Er wordt gepraat over de impact die mantelzorg kan hebben op je leven.

De documentaire Moeder aan de lijn van regisseur Nelleke Koop ging in première tijdens het Nederlands Film Festival en was te zien op NPO 2. Terugkijken kan via www.human.nl/moederaandelijn en www.npostart.nl.

In 2017 gaven circa 4,4 miljoen Nederlanders (16+) mantelzorg. Hoewel elke volwassene in Nederland een potentiele mantelzorger is, realiseren veel mensen zich niet welke gevolgen dit kan hebben op hun eigen leven. Terwijl de vergrijzing voortzet, zijn er in Nederland steeds minder zorgverleners beschikbaar. Bovendien blijven mensen langer thuis wonen. Daarnaast hebben om verschillende redenen volwassenen én kinderen mantelzorg nodig. Daardoor verhoogt de druk op familieleden en ook op vrienden en buren die zich inzetten. In 2040 zal de behoefte aan mantelzorg naar verwachting verdubbeld zijn.

Advertenties uit de krant