Afbeelding

Nieuws uit de Dierenstee

Algemeen

BARENDRECHT - De Dierenstee vangt regelmatig katten op die niet goed gesocialiseerd zijn en/of te vroeg bij de moeder zijn weggehaald. Dit kan leiden tot gedragsproblemen. Een kat kan ook angstig zijn en schuw als hij of zij te weinig contact heeft gehad met mensen.

Of het gedrag van de één jaar oude kater Fox ook te maken heeft met een slechte socialisatie is niet met zekerheid te zeggen, maar hij is in ieder geval te vroeg geplaatst. Met zes weken oud is hij al naar zijn nieuwe bazen gebracht. De eigenaren hebben hem met veel liefde opgevangen, maar helaas is Fox niet de aanhankelijke kater geworden waarop men gehoopt had. Hij is bang en viel zelfs uit naar zijn bazen. Ook in de opvang gedraagt Fox zich vooral als een afwachtende, stoere en soms zelfs dominante kater.

Toch lijkt dat stoere gedrag vooral voort te komen uit angst en onzekerheid. In plaats van weg te kruipen, reageert Fox door te blazen en soms zelfs uit te halen. Tegelijkertijd lijkt hij menselijk gezelschap wel gezellig te vinden, mits je Fox zijn gang laat gaan. Vaak wint zijn nieuwsgierigheid het toch van zijn angst en komt hij bij je kijken. Fox heeft waarschijnlijk niet geleerd wat het juiste, sociale gedrag is. Daarnaast lijkt hij zijn energie niet goed kwijt te kunnen en wil Fox graag naar buiten. Dat was bij zijn vorige eigenaren niet mogelijk. Misschien dat dit bij Fox ook voor frustratie zorgde.

Voor hem wordt een plek gezocht waar hij naar buiten kan en waar hij in alle rust mag wennen. In de juiste omgeving, het liefst zonder andere katten, zal Fox zeker tot rust komen en meer van zijn ware, lieve, aard laten zien.

De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, 0186-655150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 15.30 uur.

Advertenties uit de krant