Afbeelding

Oppositie schiet op Partij 18PLUS

Algemeen

RIDDERKERK - Het afzien van algemene beschouwingen door Partij 18PLUS verbaast de andere partijen in de gemeenteraad. Bij de jaarlijkse begrotingsbehandeling is het gewoonte dat partijen met een eigen 'troonrede' hun visie geven op het beleid en hun speerpunten benoemen.
"Ik ben juist benieuwd waar deze fractie voor staat. Dat hebben we nu niet kunnen horen" reageerde Björn Ros (GroenLinks) op het uitblijven van stellingname van 18PLUS. Hun fractievoorzitter Wesley Westbroek deed de beschouwingen af met een korte verklaring. "We doen niet aan algemene beschouwingen. Wij beschouwen het hele jaar. Als wij iets belangrijk vinden zullen we dat benoemen" aldus de fractieleider. Hij voegde eraan dat zijn partij goede contacten heeft met de achterban via Facebook. "Onze livesessies op Facebook worden goed bezocht." Petra van Nes-de Man (Burger op 1) schampert over die voedingsbron van de lokale partij. "Leuk dat ze op Facebook zitten, maar we zitten hier in de raad. En wij weten nu niet wat deze partij wil."
18PLUS hield zich ook afzijdig van het aansluitende debat en ging niet inhoudelijk in op door andere partijen ingediende moties. "Daarmee nemen ze de overige raadsleden niet serieus. Hier is de plek voor het duale debat. Ze moeten niet alleen blindvaren op het college" vindt VVD-fractievoorzitter Louis van der Spoel. Björn Ros ontplofte toen 18PLUS zich niet liet verleiden tot stellingnames. "Wat doen deze mensen hier? Ze doen niet mee aan beschouwingen, ze doen niet mee aan debat en ze doen niet mee aan moties. Zitten ze hier dan alleen maar als stemvee?"
Westbroek kaatste de bal terug. "Het is een gemiste kans dat we nu niet ook het collegeprogramma behandelen, Dan is pas het moment voor moties."

Advertenties uit de krant