Krimpenbrug is onacceptabel

•   155 keer gelezen

RIDDERKERK - Over twee jaar zal bekend zijn of er al of niet een oeververbinding komt tussen Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk. Het is een van de twee opties waaruit gekozen moet worden voor de verbetering van de verkeersafwikkeling in de zuidelijke Randstad. De andere oplossing is een verbinding van De Esch (Kralingen) naar Feijenoord. Minister Van Nieuwenhuizen maakte vorige week bekend dat binnen twee jaar duidelijk moet zijn waar de nieuwe verbinding komt en of dit een brug of tunnel wordt.
Ridderkerk blijft, zoals ook de afgelopen jaren, dit toekomstbeeld afwijzen. "Ridderkerk heeft bij herhaling duidelijk gemaakt dat een oeververbinding naar Bolnes onacceptabel is. Wij kunnen ons niet voorstellen dat deze verkenning leidt tot deze oeververbinding. De plannenmakers vinden dan de gemeente Ridderkerk op hun weg, want wij zien niet hoe zo'n oeververbinding goed kan worden ingepast. De leefbaarheid van dit deel van onze gemeente is in het geding" reageert wethouder Meij.
In het verleden heeft de gemeenteraad al aangegeven, dat alleen een tunnelverbinding onder voorwaarden bespreekbaar is, als die uitkomt waar de A38 – dus voorbij Bolnes – begint. "Je moet de oeververbinding niet kunnen zien en ruiken'' onderstreept Meij. Ridderkerk geeft de voorkeur aan een oeververbinding tussen De Esch en Rotterdam-Zuid: "Dat zou een brug met ook een busbaan kunnen worden. Ridderkerk kan indirect baat hebben bij stadsbruggen in Rotterdam.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>