Cadeautjes na de expositieopening
Cadeautjes na de expositieopening

Galerie met 'vrouwenzaken'

Algemeen

RIDDERKERK - Zondag 9 december was de opening van de expositie "Vrouwenzaken" met werken van de kunstschilder Linda Roffel uit Bilthoven en de Engelse fotografe Tracey McEachran uit Portsmouth.
De opening in de galerie van Studio Imspa werd verricht door Carla de Koning, waarbij Vrouwenzaken in een breder perspectief met veel humor maar ook met serieuze ondertoon werd uitgediept.
Het werk van Linda Roffel is ondanks de schijnbare eenvoud en het gebruik van een eenvoudig palet met vier hoofdkleuren, mysterieus te noemen. Werkend met het paletmes en door gebruik te maken van een beperkt aantal pigmenten, meestal payne's grey, wit, bruin, en soms rood of geel, creëert ze een veelheid van structuren die het haar, de huid, kleding en achtergrond weergeven. Haar figuren, meestal op de rug of van opzij gezien, dagen de kijker uit om hun eigen interpretatie aan het werk te geven.
De foto's van Tracey McEachran zijn niet zo maar mooie plaatjes maar geven de kijker een blik achter de camera; hoe Tracey de wereld ziet en deze haar herkenbaarheid geeft met soms vreemde en verstilde combinaties van levenloze dieren en alledaagse gebruiksvoorwerpen. Hiermee geeft zij de vergankelijkheid van het leven aan. Kijk naar de de open gebarsten granaatappel als het begin van het leven en bijvoorbeeld een levenloze kanarie in een schaal rijp fruit, als overgang naar de dood.
De belangstelling was groot en onder het genot van een hapje en een drankje konden de kunstwerken worden bekeken en was er volop gelegenheid om beide aanwezige kunstenaars te spreken. De kunstwerken van Linda en Tracey worden begeleid door een aantal beelden van de nieuwste bij Studio ImSpa aangesloten kunstenaar, Nathalie de Waard uit Ridderkerk.
De expositie aan de Scheepsmakerstraat 23 in Ridderkerk duurt tot en met zaterdag 12 januari 2019. Bezoek is mogelijk op donderdag t/m zondag van 13:00 -17:00 uur. Voor het bekijken van de werken op een ander tijdstip kan men een afspraak maken via 0180-415969. Website: www.imspa.com.

Advertenties uit de krant