Afbeelding

Alzheimer Café Ridderkerk met documentaire 'Papa'

Algemeen

RIDDERKERK - Op 14 januari is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst gehouen. Deze avond wordt de documentaire 'Papa' getoond, daarom zal het Alzheimer Café plaatsvinden in de Bibliotheek AanZet in plaats van in de Gasterij. De documentaire 'Papa' is een intiem portret over het wegvallende contact tussen de opgroeiende Renée en haar vader, die steeds verder achteruit gaat. Nadat de 51-jarige vader van Renée zich vreemd ging gedragen, bleek hij te lijden aan FTD, een vorm van dementie. Vanaf dat moment veranderde het leven van Renée en haar gezin totaal. Renées vader kon steeds minder de vader zijn die hij was en wilde zijn, en Renée kon steeds minder makkelijk een zorgeloos kind zijn. Het laat het indringende verhaal zien hoe het voor de jonge Renée is dat ze haar vader kwijt raakt, terwijl hij er nog wel is.

Na het zien van deze documentaire gaan ze met elkaar in gesprek over een aantal stellingen naar aanleiding van dit verhaal. Deze avond is er geen eigen boekenstand aanwezig, wel is er de mogelijkheid om de bij ons geleende boeken in te leveren. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk, bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Men hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 - 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.

Advertenties uit de krant