Alles wat binnenkomt wordt geteld en daarna gesorteerd
Alles wat binnenkomt wordt geteld en daarna gesorteerd

Voorbij de zevenduizend producten

Algemeen

Na de eerste twee dagen van de Winter3Daagse en Winkelhart Ridderkerk staat de teller op ruim 7305 geschonken artikelen voor de FoodCompany Ridderkerk. Na de mooie opbrengst van de eerste dag werden afgelopen zaterdag ruim vierduizend houdbare producten ingeleverd. 

Zangeres Samantha Steenbeek mocht tijdens haar optreden op het Sint Jorisplein de tussenstand bekendmaken. Op dat moment stond de teller op 6720 artikelen. Zelf had de zangeres pakken koffie en stroopwafels voor de actie meegenomen. Ze riep het publiek op om ook met een of meerdere artikelen over de brug te komen. In de loop van de extra koopavond kon bij het sorteren het zevenduizendste artikel worden geteld. Er stonden toen nog wat flink gevulde winkelwagens bij de inzamelpunten in de winkelcentra Ridderhof en Koningshof. 

Laatste dag
Vandaag (24 december) loopt de actie nog van 10.00 tot 16.00 uur. Radio Ridderkerk, dat met een tijdelijke studio aanwezig is in het voormalige Brunapand, verzorgt weer de hele dag een rechtstreekse uitzending. Natuurlijk wordt nu gehoopt op het halen van 10.000 artikelen, maar deze kerstactie mag nu al een succes worden genoemd. De initiatiefnemers hadden bij de start van de driedaagse voorzichtig op ongeveer de helft gerekend. Uit de vele producten zullen klanten van de FoodCompany vanavond hun eigen kerstpakket mogen samenstellen.
 

Advertenties uit de krant