Foto:

Prijzen voor brandweer en Emmy Mulder

RIDDERKERK - Het vrijwilligerskorps van de Ridderkerkse brandweer en Emmy Mulder hebben gisteren de vrijwillgersprijzen 2018 in ontvangst genomen. Wethouder Marten Japenga reikte ze uit na de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Anny Attema, tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.

De andere genomineerden waren voor de groepsprijs de vrijwilligers van buurtbus lijn 601 en de vrijwilligers van de Wereldwinkel. Bij de individuele vrijwilligersprijs - de Jaap van der Graafprijs - waren de kandidaten Christa Groshart (Natuurvereniging IJsselmonde) en Maissa Hamadi (Wijkideeteam Oost).

In de spotlights
Emmy Mulder is al meer dan dertig jaar vrijwilliger bij onder meer Radio Ridderkerk en Riederborgh. ,,Emmy Mulder is een zeer bijzondere bezige bij, die de Ridderkerkse samenleving niet alleen zeer positief tegemoet treedt, maar ook een meer dan grote en verdienstelijke positieve bijdrage levert. Emmy stelt zich altijd zelf zeer bescheiden op, maar verdient het om nu ook eens een keer in de spotlights te staan'', aldus de jury, bestaande uit wethouder Japenga, de prijswinnaars van vorig jaar en vertegenwoordigers van Facet Ridderkerk en de gemeentelijke organisatie.

Mevrouw Mulder is ook actief bij de Ridderdichters en als vrijwilligster bij zorgcentrum Riederborgh.
Nacht en ontij
De brandweervrijwilligers kregen de prijs voor hun inzet voor een veilige samenleving. Ze staan bij nacht en ontij op hiervoor te zorgen. Ook ondersteunen de mannen en vrouwen andere korpsen. In de meeste gevallen verrichten ze het brandweerwerk naast een regulier baan.

De jury prijst de 'grote mate van langdurige betrokkenheid en inzet van goedgetrainde inwoners die dag en nacht klaarstaan voor hun medeburgers'.

Ridderkerklied
De prijswinnende en genomineerde vrijwilligers werden toegezongen door Guus Bok die op de melodie van "'t Is weer voorbij die mooie zomer'' en ''Oerend Hard'' speciale lofliederen had geschreven. Ook klonk het Ridderkerklied van Guus Bok.