Foto:

Sprekend portret in Burgerwissellijst

RIDDERKERK - In de Burgerwissellijst hangt deze maand een schilderij van Michel Kooijmans. De 27-jarige Ridderkerker presenteert zich in de expositiekast van de Kunstroute met een portret van "De Schrijfster".
Hij maakte dit realistische doek met een combinatie van plakkaatverf, pastelkrijt, kleurpotlood en witte inkt. "Ik gebruik niet bewust een bepaalde techniek of technieken" zegt hij over het samenvoegen van genoemde materialen. Kooijmans is afgestudeerd als illustrator en publiceerde in eigen beheer zijn boek "Ode aan de vrouw". De Burgerwissellijst vindt hij een mooi concept. "Het kan een mooie eerste stap zijn voor beginners of kunstenaars die al jaren hard werken aan de weg, maar nooit hebben kunnen exposeren. Je weet maar nooit wie het ziet!"

Nieuw lid
Het kwalitatief hoogstaande werk van Michel Kooijmans is de Ridderkerkse Kunstroute niet ontgaan. De kunstenaar is sinds kort ook lid van de lokale kunstenaarskring. "De Burgerwissellijst is eigenlijk niet voor leden van de Kunstroute. We hebben dit voor aanstormend talent en amateur-kunstenaars. Maar Michel stond al ingedeeld en is nadien aangesloten" zegt coördinator Kirsten Vermeulen. Het is de twintigste keer de Burgerwissellijst in grandcafé Burgerzaken met een kunstwerk is gevuld. Heel de maand januari komen bezoekers er bij de entree langs.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>