<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA (Foto: )
Waar ken ik jou van?

Jos Crezee (62)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Rijsoord. Al 24 jaar doe ik mee aan de Kunstroute in Ridderkerk. Ik werkte dertien jaar op het Mercatus College in Rotterdam-Zuid als leerkracht in reclametekenen en handvaardigheid en in 2000 werd ik leerkracht kunstvakken op het Farel College.

Een kunstzinnige man.

Ja, ik schilder graag. Ik schilder het liefst Hollandse landschappen met daarin koeien. Met de leerlingen maken we ook veel kunstwerken. Die hangen door de hele school en we exposeren soms in het gemeentehuis. Daarnaast houd ik me ook graag bezig met muziek. Ik deed jarenlang de schoolmusical en tegenwoordig organiseer ik, samen met anderen, de paas- en kerstvieringen, waar we ook een soort van musical van maken.

Hoe is jouw gezinssituatie?

In december was ik veertig jaar getrouwd met Marty. We vierden het met onze zoon van 34 jaar, dochter van 31 jaar, hun partners en onze kleindochter Katja van een jaar.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Als kleine jongen mocht ik soms de boer helpen als er kalveren geboren werden. Ik wilde eigenlijk dierengeneeskunde gaan studeren, maar werd uitgeloot voor de studie.

Waar word je gelukkig van?

Van mijn gezin, het schilderen en kleindochter Katja. Iedere vrijdag passen Marty en ik op en dat is echt genieten.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Mensen die me ontvallen zijn. Vooral mijn broer Henk. Hij was 49 jaar en overleed plotseling.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Als ik met pensioen ga, wil ik teken-, schilder- en muziekworkshops gaan geven. Ik speel gitaar, piano en zing. Dat blijf ik ook doen. Ik zing graag met mijn collega. Nummers van Jacques Brel en Ramses Shaffy zijn favoriet.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Extravert, veelkleurig, iemand die teveel 'ja' zegt, alles leuk vindt en misschien ook af en toe een beetje te dominant is.

Hoe sta je 's morgens op?

Als ik vroeg moet beginnen sta ik rond zeven uur op. Ik moet me eigenlijk altijd haasten, waardoor ik vaak mijn broodtrommel niet vul en wat in de kantine moet kopen. Ik heb twee bakken koffie nodig om de dag te beginnen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik ben een Bourgondiër. Ik heb niet veel discipline als het op eten aankomt. 's Avonds nog een blokje kaas of worst. Heerlijk.

Wat zijn je angsten?

Ik ben bang om ziek te worden, om dood te gaan. Ik zie de dood als mijn grootste vijand, want ik geniet intens van het leven.

Wat vind je stom?

Arrogantie. Doe toch gewoon!

Wat is je guilty pleasure?

Vroeger deed ik eens mee aan de Soundmixshow en sneuvelde bij de laatste voorronde. Ergens wil ik nog graag bij de jongelui horen en jong zijn. Ik fantaseer dan wel eens over meedoen met 'The Voice'. Maar dat doe ik niet hoor. Die tijd is voorbij. (Lachend) Ik ben me er van bewust dat ik nu bij de ouderen hoor.

Waar kijk je naar op televisie?

Actualiteiten, talkshows zoals Pauw en Jinek en natuurlijk The Voice.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik kan nog wel eens sombertjes zijn. Soms lijkt het of ik op een evenwichtsbalk loop. Mijn leven is geen rechte lijn, maar vol met golfjes. Ook ben ik te chaotisch. Altijd mijn sleutels kwijt.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Collega Freek. Ik vroeg hem of er al geschaatst kan worden in Rijsoord.

Wat is je favoriete quote?

Mens, durf te leven.

Wil je nog iets toevoegen?

Ook dit jaar gaan we met de leerlingen van de bovenbouw van Het Farelcollege die het vak Kunst hebben gekozen in juni naar Rijsoord om er de Waal, de molen en andere mooie plekken te schilderen. Dit doen we omdat er vroeger vanaf 1890 tot de Eerste Wereldoorlog, veel Amerikaanse studenten naar Rijsoord kwamen – vaak op doorreis naar Parijs - om er te schilderen.


Ook iemand opgeven voor deze rubriek? Mail naar
ronald@baruitgeverij.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>