Celeritas was niet opgewassen tegen Saturnus '72
Celeritas was niet opgewassen tegen Saturnus '72 Foto: Ruud de Jong

Handballers naar derde plek

RIDDERKERK - Enkele onnodige nederlagen en de mannen van Saturnus '72 hadden eerste kunnen staan in de hoofdklasse. Nu is het verschil met koploper Ventura nog steeds vier punten. Afgelopen zondag wonnen de Ridderkerkers van  Celeritas, de nummer drie op de ranglijst.

Uit in Bunnik het nog een zwakke 26-20 nederlaag. Nu was het echter een andere wedstrijd. Na een kortstondige achterstand (2-4) draaide de Saturnus machine op volle toeren en was het verschil in de twaalfde minuut omgezet in een 9-6 voorsprong. De thuisploeg speelde goed, geconcentreerd en vanuit een gesloten verdediging met keeper Lennard Huisman in goede vorm. Het verschil liep op naar 19-12 en 22-17 bij de rust. In deel twee werd het goede spel doorgezet. De enige opvallende wissel was keeper Ralph van de Berg die het doel verdedigde op dezelfde sublieme wijze als zijn voorganger in de eerste helft. Pas half de tweede helft, 28-21, kwam was er een iet wat mindere fase. Saturnus werd slordiger en wilde te snel afronden. Danny Kanters moest met een enkelblessure naar de kant en het verschil werd iets kleiner (31-26). Maar verder liet Saturnus het niet komen (34-27) en kon coach Van den Bosch met een gerust hart de basis wat meer wisselen. Het eindresultaat was een verdiende 38-30 overwinning.
Aanstaande zondag staat de kraker met H.V.O.S. op het programma. Deze ploeg is in hevig gevecht met Ventura om het kampioenschap (1e Ventura met 16-24, 2e H.V.O.S. met 16-23 en 3e Saturnus met 16-20). Voor Saturnus een mooie gelegenheid om te laten zien dat zij ook met de bovenste kunnen meedoen. De wedstrijd begint in Spijkenisse om 12.00 uur.