KCR won vaan HKV/Ons Eibernest (foto Sander Onderdelinden)

KCR wint sleutelduel

Algemeen

RIDDERKERK - KCR lijkt zich afgelopen zaterdagavond veilig te hebben gespeeld in de overgangsklasse.  In het sleutelduel tegen HKV/Ons Eibernest werd met 18 – 16 gewonnen na alweer een zeer spannend slot van de wedstrijd.

"Geen hoog niveau, wel veel strijd en beleving" sprak Dennis Gaemers na afloop. Waarbij de coach van de Ridderkerkers wel opmerkte, dat na een rommelige beginfase zijn ploeg voortdurend de boven liggende partij was.  Maar omdat zijn team er niet in slaagde om echt los te komen bleef de tegenstander tot in de ultieme slotfase in de wedstrijd. Een strafworp in de laatste minuut, verzilverd door een uitblinkende Arie van Pelt, maakte aan alle onzekerheid een eind.
Met name het tweede aanvalsvak van KCR had het moeilijk om zijn draai te vinden. Vincent van der Steen, normaliter goed voor veel aanvallende rebounds had het moeilijk met een boom van een tegenstander, waardoor het hele vak stroef ging draaien en met weinig vertrouwen de scores zocht.
Precies op tijd bracht Gaemers Stephan Mulder en Naomi Slikboer in. Mulder knalde zijn eerste bal er direct in, gevolgd door een strafworp. Dit bracht het vertrouwen en de rust terug in dit vak, zodat KCR het duel steeds meer naar zich toe kon trekken.
Zowel op de speelvloer als op de tribune ( het leek wel alsof KCR een thuiswedstrijd speelde) was de ontlading na afloop groot. Op de ranglijst vindt KCR zich nu terug op een vijfde plek met negen punten, daarbij drie ploegen achter zich latend. Met nog drie thuiswedstrijden in de laatste vier wedstrijden moet handhaving echt mogelijk zijn voor de Akomar/Shipping brigade.
Pas op 9 maart wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes.