Afbeelding

'Ons kent ons' bij Snackwagen Yvonne

Algemeen

RIDDERKERK - Vijfenveertig! Vijfenveertig jaar bakt Yvonne de Ruiter van Snackwagen Yvonne patat. Hoe je de frietjes op z'n best kan bakken, hoef je haar dan ook niet te vertellen.

door Ronald Hooijmeijer

Na een leven lang in de catering werken, met lange dagen en onregelmatige tijden, gaat Yvonne in 2011 voor het eerst met haar snackwagen op pad. Yvonne: ,,De eerste keer heb ik de kar tijdens de Rijsoorddag in de Vlasstraat gezet. Een voor de hand liggende locatie om te beginnen, als je weet dat er in dit mooie dorp geen cafetaria is en mijn man Arie geboren en getogen is aan de Rijksstraatweg. Sinds die tijd sta ik op donderdag en vrijdag tegenover het voetbalveld en heb ik veel vaste klanten."
,,Het is hier soms net een buurthuis," lacht Yvonne. ,,De 'Rezoordenaars' komen elkaar hier tegen, raken aan de praat en vergeten soms dat ze snel naar huis moeten omdat koude patat toch echt niet lekker is. Ik hoor de mensen dan ook nooit klagen dat ze langer moeten wachten als het druk is. Tegen het wachten bied ik overigens een goed alternatief. De klanten kunnen de bestelling telefonisch doorgeven. Spreken we een tijd af wanneer het klaar is. Dan is het een kwestie van afrekenen en weer weg."
,,Voor bruiloften, partijen, verjaardagen of andere gelegenheden is de snackwagen te huur. Vanaf veertig personen bieden we snackarrangementen aan. Kom ik op de afgesproken tijd met de kar en als iedereen heeft gegeten, trek ik het luik weer dicht en vertrek."
Hoe gezellig het is bij Yvonne ondervind ik tijdens het interview. Als oud-Rezoordenaar raken we al snel in gesprek over familiaire kwesties van vroeger en nu. Een klant die net een bestelling heeft geplaatst hoort het geamuseerd aan. Na verloop van tijd informeert ze toch maar eens voorzichtig of het wel goed gaat met haar snack. Net op tijd vist Yvonne de frikandel uit het vet. Zo gaat dat dus bij Yvonne. Net een buurthuis.

Advertenties uit de krant