<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Pleuni Hagestein (71)

Waar kennen we jou van?

De mensen zullen mij voornamelijk kennen als bestuurder van diverse verenigingen. Die bestuursfuncties zijn voornamelijk als penningmeester. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met mijn beroep.

Ik ben jarenlang hoofdadministratie geweest bij wat nu, Synorga is. Die kennis weten ze in een vereniging wel te gebruiken. Ik ben zestien jaar lid van de EHBO in Rijsoord, waarvan zes jaar als penningmeester. Bij de buurtpreventie van Drievliet en 't Zand ben ik tien jaar secretaris/penningmeester en ik ben al 21 jaar penningmeester van de VVE van het appartementencomplex waar we wonen. Iedere maandag ga ik met een wandelgroep uit Drievliet een uur lopen. Dus daar zouden de mensen me ook nog van kennen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben 52 jaar getrouwd met Cor. We hebben twee kinderen, Ronald en Marco. Ronald is getrouwd met Ida. Onze kleindochter heet Dina en sinds kort ben ik ook overgrootmoeder van Mila. Ze is 6 november geboren. Het is onze oogappel.

Wat is je mooiste
jeugdherinnering?

Dat is toch wel Rijsoord. Ik ben aan de Pruimendijk geboren. Het huisje met de rode brievenbus werd het genoemd en staat aan het begin van de Neslaan. Toen ik vijf was zijn we verhuisd naar Ridderkerk. Toch heb ik hele mooie herinneringen aan die tijd. Het trapje in huis naar boven. Het houten huisje achter het huis met het toilet, dat we samen met de buren gebruikten. De deur met een hartje erin. Ik zie het nog allemaal zo voor mij.

Waar word je gelukkig van?

Als iedereen die me lief is, gezond is.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Eigenlijk het tegenovergestelde van de vorige vraag. Ziekte maakt me verdrietig. Ik heb de laatste jaren veel meegemaakt en me wel eens in vertwijfeling afgevraagd of het nooit zou stoppen.
Welke toekomstdromen heb je nog?

Het is geen droom, maar ik hoop dat Cor en ik nog lang samen mogen blijven. Cor is

slecht ter been. Daar ben ik bezorgd om. Maar mijn eigen gezondheid is het laatste jaar ook achteruit gegaan.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Behulpzaam. Ik ben altijd

bereid, waar mogelijk, de helpende hand te bieden. En misschien ook wel trouw. Met twee stellen zijn we al meer dan veertig jaar bevriend. Dat zijn hele mooie vriendschappen.

Hoe sta je 's morgens op?

De laatste tijd ga ik uit bed als de thuishulp voor Cor weg is. Die komt op verzoek van Cor vroeg. Dan is het douchen, aankleden en eten. Daarna ga ik pas de krant beneden halen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik ben zeker geen snoeper. Nou ja, Engelse drop. Als ik daaraan ga beginnen, dan kan ik lastig stoppen.

Wat vind je stom?

De normen en waarden in ons land vervagen. Het respect voor overheid en hulpverleners is soms ver te zoeken. Waar zijn de ouders van die mensen vraag ik me dan af. Het begint toch bij de opvoeding.

Wat heb je geleerd van je moeder?

Aanpakken. Handen uit de mouwen. Mijn moeder was conciërge van de Dr. Kuyper-

school. Dat was hard werken en dat heb ik van haar geleerd. Zelf heb ik 25 jaar gewerkt. Toen de jongste was twaalf was, heb ik weer een baan aangenomen.

Waar kijk je naar op
televisie?

Spelletjes als 2 voor 12, Met het mes op tafel en De slimste mens. Die zijn ook leuk om je eigen kennis te testen.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Nou, een betere gezondheid, dat zou wel fijn zijn. Op dat gebied heb ik de laatste tijd wel in moeten leveren. Met de nodige blijvende beperkingen als gevolg.

Wie heb je voor het laatst
gebeld?

Twee bestuursleden van de VVE. Ik ben niet van de kletspraatjes aan de telefoon. Ik moet wel echt iets te vertellen hebben. Appen doe ik wel vaker. Met de kinderen, maar ook in een groep met mede-bestuurders.

Wat is je favoriete quote?

Die heb ik niet


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>