Logo decombinatieridderkerk.nl
Chantal Daalder speelde een sterke wedstrijd
Chantal Daalder speelde een sterke wedstrijd (Foto: Ruud de Jong)

Sterke overwinning handbalsters

RIDDERKERK - De dames van Saturnus '72 deden wat van hen werd verwacht. Winnen bij rode lantaarndrager Twist 2 in Vlaardingen. Verdedigend speelde de Ridderkerkse ploeg een sterke wedstrijd.

Met aan het hoofd keepster Chantal Daalder waren er in de eerste helft slechts vier tegentreffers. Ook aanvallend liep het goed met de opvallend sterk spelende A junior Brit Vlasblom. Binnen 90 seconden stond er al 0-3 op het scorebord en was de eerste klap uitgedeeld. Bij rust was de voorsprong opgelopen tot 4-10. Twist kon hier weinig tegenover stellen. Ook in deel twee was Saturnus verreweg de beste van de twee. Saturnus drukte door en speelde haar eigen spel. Een opbouwende lijn van een basis ploeg die wekelijks wordt aangevuld met spelers uit het tweede en/of de A junioren. Met name de aanvulling uit de jeugd stemt tot tevredenheid. "De gezamenlijke training betaald zich uit. De A junioren werden kampioen en kunnen goed mee binnen het eerste. Ik ben dan ook zeer positief gestemd over de toekomst" vertelde trainer Dylan Muller na afloop van de ruim met 11-22 gewonnen wedstrijd.
Zaterdag (19.00 uur) komt Ventura 3 in Ridderkerk op bezoek. Ook een ploeg die ook in de middenmoot verkeerd. Opnieuw een graadmeter om te laten zien waar de damesploeg nu staat.   
 

Meer berichten