<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Waar ken ik jou van?

Martinette Wijngaard (57)

Waar kennen we jou van?

De meeste mensen zullen mij kennen van mijn vorige bedrijf Stap voor Stap in Beweging, Burn-out coaching, sportlessen in het Oosterpark en wandelen met ouderen in de wijken Bolnes, Drievliet en Oost. Op een laagdrempelige manier gingen we één keer in de week met elkaar op pad. Daar betaalden ze twee euro voor. Een euro was voor de organisatie en de andere euro ging in een spaarpot, waar we eens in de zoveel tijd gezamenlijk wat gezelligs van gingen doen. Dit alles heb ik overgedragen dus er wordt gelukkig nog volop gewandeld en gesport. Beweging staat bij mij heel mijn leven al centraal. Ik ben van mening dat bewegen niet alleen goed voor je lijf, maar ook goed voor de geest is. Die overtuiging draag ik graag uit en ik wil de mensen ook graag in beweging krijgen. Dat doe ik vanuit sociale betrokkenheid en een stukje business. Samen Op Stap is het laatste initiatief dat ik heb ontplooid. Ik bied me aan als reis en gezelschapsmaatje voor alleenstaande mensen. Mensen die niet alleen op stap willen, of kunnen, of die zich in een groep niet fijn voelen.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik woon alleen. Mijn twee kinderen Michelle en Jeffrey wonen in Rotterdam.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik mocht niet zo heel veel in mijn jeugd. Dus veel mooie herinneringen zijn er niet. Wel heb ik mooie herinneringen aan de televisieprogramma's van André van Duin. Die gaven mij altijd een moment van vrolijkheid, waar ik weer even mee vooruit kon.

Waar word je gelukkig van?

O, zoveel. Ik word blij van hele kleine dingen. Vorige week liep ik bijvoorbeeld door de Crezéepolder. De wind, het water, de vogels. Als je het wil zien, dan is er zoveel om blij van te worden.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Toen mijn twee beste vriendinnen ziek werden. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met hen. En het neerstorten van de MH 17 heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik hoop met Samen Op Stap een hoop eenzame mensen een mooie tijd te bezorgen. Verder hoop ik nog veel natuur over heel de wereld te zien. Mooie reizen maken dus. Komende zomer ga ik langs de west kust van Engeland varen en wandelen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Lachend: Dat heb ik even gevraagd. Ze zeiden als een harde werker, sportief, lief, energiek en sociaal betrokken. Mooi hè.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik ben geen langslaper en sta energiek, fit en blij op.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Dat glas witte wijn in het weekend. O, en het weekend begint voor mij vrijdagavond hoor.

Wat zijn je angsten?

Dat er met mij of mijn kinderen iets gebeurt waardoor de gezondheid het af laat weten.

Wat vind je stom?

Dat er zo weinig respect is voor elkaar. Het geweld dat de mensen elkaar aan doen. Zowel fysiek als mentaal. Verschrikkelijk.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik kijk heel graag naar reisprogramma's. Verder programma's als Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Ik vind het mooi om het proces te zien hoe mensen zich uit situaties redden of vraagstukken met elkaar oplossen. Ook voor sommige kookprogramma's ga ik zitten.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Helemaal niets. Punt.

Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ik kreeg een app van een maatje uit m'n netwerk. Hij vertelde dat z'n moeder was overleden. Die heb ik gelijk even gebeld.

Wat is je favoriete quote?

Als geboren Amsterdamse is dat er een van Johan Cruijff. Elk nadeel heb z'n voordeel. Als burn-out coach heb ik die uitspraak heel vaak aan de mensen voor gehouden. En ik heb nog een tweede favoriet. Dat is: Volg je hart, want dat klopt altijd.

Wil je nog iets toevoegen?

Ik ben blij dat ik zeventien jaar geleden vanuit Sassenheim naar Ridderkerk ben verhuisd. Ik heb in die jaren heel veel mooie mensen leren kennen. Ik voel me hier thuis en wil niet meer weg.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>