Ronald van Capelle kon de keeper niet passeren
Ronald van Capelle kon de keeper niet passeren Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer met 2-0 onderuit bij 't echte Ajax

RIDDERKERK - Afgelopen zondag peelde Slikkerveer uit in Oegstgeest op sportpark Overveer tegen het oudste Ajax van Nederland. De Ajax Sportman Combinatie (ASC) stamt al uit 1892 en stond voorafgaande aan dit duel op de tweede plaats. Vooraf zodoende een lastige opgave, want trainer André Stafleu kon tot overmaat van ramp ook nog eens op een zestal spelers geen beroep doen in verband met blessures.

In de openingsfase moest Patrick Werkhoven al na vier minuten spelen handelend optreden en redde goed met zijn voeten op een schot van dichtbij. Een minuutje later liet Slikkerveer ook haar eerst doelpoging noteren met een schot richting het doel van Jesse Ringlever. Precies na dertien minuten spelen raakte Dijmon Tewelde flink geblesseerd, zo erg zelfs dat hij moest worden vervangen door Jair Umarella. Daarna werd het spel er niet beter op, want het veld was zo hobbelig, dat er door beide partijen veelvuldig onnodig balverlies werd geleden. In de 25-ste minuut mocht ASC een corner nemen vanaf de rechterflank. De voorzet bleef in het strafschopgebied hangen, waarna uit een tweede rebound Ruben Dutrieux de bal eenvoudig binnen schoot voor ASC: 1-0. Vijf minuten later kreeg Slikkerveer een goede kans, want Dylan Vrijman zette Ronald Capelle bijna vrij voor de doelman van ASC, maar die had het gevaar gezien en kwam snel zijn doel uit en voorkwam daarmee de kans voor Ronald Capelle. De eerste helft leek daarna kabbelend naar het einde te gaan totdat in de slotseconden ASC op de linkerflank vrij kon opstomen en voorzetten op Ralph van Zandwijk, die bij de tweede paal eenvoudig van dichtbij kon binnenschieten: 2-0. Dat was ook meteen de ruststand.

Slechtste wedstrijd

In de tweede helft begon de thuisploeg sterk en dat leverde meteen een penalty op voor ASC. Ruben Dutrieux zag echter zijn inzet keurig gestopt door Patrick Werkhoven, die daarmee al zijn derde penalty tegen op rij wist te stoppen. In de 55-ste minuut probeerde Danny Rijnberk het met een afstandsschot, maar dat ging naast het doel. Slikkerveer probeerde wel aan te vallen, maar het was allemaal te matig wat er op het veld werd vertoond. In de 58-ste minuut moest Patrick Werkhoven nog een keer goed optreden om een derde tegentreffer te voorkomen. Slikkerveer bleef het proberen maar verder dan een afstandsschot van Chevillio Halden kwam het niet. Ook ASC was in het resterende gedeelte van de tweede helft zonder kansen. Voor het meegereisde publiek was het zonnetje dan nog een beetje een bonus, maar de wedstrijd zelf was misschien wel de slechtste van Slikkerveer deze competitieronde. Een verdiende 2-0 nederlaag bij 't echte Ajax voor Slikkerveer, wat daardoor op de ranglijst zakt naar de negende positie. Komende zondag 14 april speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen het voorlaatste staande Voorschoten '97.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Rene Beute, Nick Geluk, Danny Rijnberk (70 – Miguel Oole Garcia), Dijmon Tewelde (15 – Jair Umarella), Jesse Ringlever, Ronald Capelle, Chevillio Halden en Dylan Vrijman.