Logo decombinatieridderkerk.nl

Hond aan de lijn

REGIO - Het gehele jaar door, maar vooral in het voorjaar, vragen zij aandacht voor de regel dat de hond aangelijnd moet zijn als u natuurgebieden bezoekt. Ook lieve honden en honden die nooit weglopen of achter wild aangaan horen gewoon aan de lijn te worden gehouden.

De toezichthouders letten scherp op de naleving van de aanlijnplicht. Zij zijn aangesteld om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen en de natuur te beschermen tegen afval en overlast. Boswachter Dijkhuizen vertelt: ,,Eigenaren van honden moeten altijd rekening houden met de dieren die in het gebied voorkomen zoals op de grond broedende vogels, maar ook marterachtigen, hazen, konijnen en reewild. Eigenlijk alle honden hebben een jachtinstinct en kunnen een bedreiging vormen voor deze in de natuur voorkomende dieren". Een andere reden om honden aan de lijn te houden is dat andere wandelaars en fietsers ook niet altijd gediend zijn van loslopende honden, zeker kinderen voelen zich snel bedreigd.

De boswachters van het Zuid-Hollands Landschap zijn de gehele week in dienst, ook in de weekenden en in de avonduren zijn ze vaak in de natuur te vinden. De boswachters zijn aangesteld als Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) en zijn bevoegd tot het uitschrijven van bekeuringen wat zij ook veelvuldig doen.

Meer berichten