Afbeelding

Knutselen voor Ikazia

Algemeen

RIDDERKERK - In het najaar is CBS De Regenboog benaderd door het Ikazia ziekenhuis voor een knutsel- en kunstwedstrijd door kinderen, voor kinderen. Kinderen werden uitgedaagd om ‘kunstwerken’ en ’knutselwerkjes’ te maken voor de patiënten op de kinderafdeling bij het Ikazia Ziekenhuis. Een mooi gebaar: ze gaven het beste wat ze konden creëren door aan een ander, een kind in het ziekenhuis die daar weer vrolijk van wordt.

Hier hebben de groepen 3 en 4 van CBS De Regenboog, in de maand februari tijdens het thema “Zeg eens A” meegedaan. Nu zijn de prijswinnaars bekend, Puck en Eline uit groep 3 en Noscha, Lisa en Sarah uit groep 4 hebben de knutselwedstrijd gewonnen. En dat hebben ze geweten. Maandagochtend, 8 april, om half negen was het zover. Normaal worden de kinderen begroet na het weekeind. Iedereen vertelt zijn verhalen in de kring en daarna start de nieuwe werkweek. Zo niet deze ochtend. Net na half negen vertrok een juf vanaf CBS De Regenboog in Slikkerveer met vier meisjes naar het Ikazia ziekenhuis.

Deze ochtend zijn de winnaars in het ziekenhuis uitgenodigd. Ze worden ontvangen door iemand van de kinderafdeling. Ook is er een heuse fotograaf. Op de bank zitten twee reusachtige beren. Het blijkt dat de kinderen die mee mogen nemen naar school. Daar zullen ze een plekje krijgen in de bieb. Alle vier krijgen ze een rugzak met verrassingen, omdat zij het mooiste werkje hadden van hun klas. Voor hun klasgenoten mogen ze ook een aardigheidje meenemen. En de werkjes zullen aan de patiëntjes uitgedeeld worden in de hoop dat zij gesterkt worden door het idee dat een ander kind aan hen denkt.

Advertenties uit de krant