Een knetter vrolijk Pasen

De zon verplaatst zich langzaam richting de Kreeftskeerkring, het weer wordt steeds aangenamer, bomen worden groener en de bloemetjes staan volop in bloei. Het is lente! Veruit het beste seizoen van het jaar. De dagen worden langer en het zonlicht wordt sterker. Dit betekent wakker worden van fluitende vogels terwijl de zon al vroeg in de morgen door de slaapkamerramen schijnt.
Aan nationale feestdagen deze periode geen gebrek. We beginnen met Goede Vrijdag, waarop Pasen al heel snel volgt. Als kers op de taart is het nog geen week later alweer Koningsdag.

Het is donderdag, en niet zomaar een donderdag: vandaag is het Witte Donderdag. Geen officiële feestdag in Nederland, maar wel de dag waarop Jezus het laatste avondmaal samen met zijn discipelen nuttigde. Morgen is het Goede Vrijdag, de dag waarop de kruisiging en dood van Jezus wordt herdacht. de dagen die hierop volgen zijn eerste en tweede paasdag. Met Pasen vieren christenen dat Jezus uit de dood is opgestaan. Naast het feit dat er veel respect en aandacht uitgaat naar het christelijke feest, zijn er in de loop der jaren allerlei non-religieuze culturele elementen aan het paasfeest toegevoegd. Zo huppelt de paashaas rond en deelt het beest chocolade eitjes uit. Het assortiment paaseitjes met altijd verassende vulling is ieder jaar weer uitgebreider. Van een gewoon melkchocolade paasei tot eitjes met discodip-crèmevulling en van tompoucesmaak tot stroopwafelsmaak, tegenwoordig is niets meer te gek. Zo at ik laatst (blijkbaar) een eitje met knettersuiker. Hartstikke leuk zo'n throwback naar mijn jeugd waarin knettersuiker snoep echt hét ding was, maar wat mij betreft een ongewenste toevoeging. Denk je een lekker chocolade eitje te eten, knettert vervolgens je hele mond.

Of je nou wel of niet gelooft. Of je nou wel van paaseitjes met knettersuiker houdt of niet. Pasen is voor iedereen een feest. Zo ook voor Ridderkerk. Aankomende zaterdag is het namelijk paasfeest op 't dorp met de spectaculaire act ''Lente op Stelten''. Huppel de Haas maakt samen met Kobus de Tuinman het feest helemaal compleet. Laten we hopen dat Huppel en Kobus de paasmand niet vol met knettersuikereitjes gevuld hebben.

Ik wens jullie hele fijne paasdagen! Maak er een knetter vrolijk Pasen van.