Edwin en Hans Paardekooper willen er een mooi laatste jaar van maken
Edwin en Hans Paardekooper willen er een mooi laatste jaar van maken

Chintz Mode stopt eind dit jaar

Algemeen

RIDDERKERK - Eind dit jaar stopt de familie Paardekooper met Chintz Mode in Slikkerveer. Daarmee komt na 33 jaar een einde aan de winkel die door Hans en Gerry Paardekooper aan het Dillenburgplein werd gestart. "Het zal voor veel klanten schrikken zijn, maar er komt echt een eind aan" zeggen vader en zoon Paardekooper.

Hans Paardekooper heeft komende maand zijn zeventigste verjaardag en hij heeft die leeftijd aangegrepen om een punt achter zijn werk te zetten. "Ik doe het nog steeds met heel veel plezier, zoals ik altijd heb gedaan, maar ik kan dit niet eeuwig blijven doen. Ik was al een beetje aan het afbouwen en eind december zal het definitief gedaan zijn" licht hij zijn besluit toe. Zoon Edwin Paardekooper, die inmiddels bijna 25 jaar op de winkelvloer staat, heeft besloten om de zaak niet alleen voort te zetten. "Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil toch nog aan een nieuwe uitdaging beginnen. Ik zie mezelf niet dertig jaar een winkel bestieren, hoezeer ik het hier ook naar mijn zin heb. Met zoveel vaste klanten is het hier een feestje om in de winkel te staan. We hebben ook altijd de luxe gehad van goed personeel" stelt de junior. Mede door zijn rol in de winkeliersvereniging heeft Edwin ervaren dat zijn talenten ook op ander vlak liggen. "Een vergadertijger zal ik echt nooit worden, maar ik vind het leuk om dingen te organiseren of processen te managen. Ook dan ga je nog steeds met veel mensen om, alleen op een andere manier. Ik weet nu nog niet wat mijn 'nieuwe schoenen' worden" blikt Edwin naar de toekomst.
Voorlopig hebben vader en zoon de focus op de nieuwe zomer- én wintercollectie. "We kopen niet minder in omdat het eind in zicht is. Dit is altijd een succesvolle modewinkel geweest en dat moet tot het eind zo blijven. Het was een emotionele beslissing, maar we willen er nog wel een feestje van maken tot het einde van het jaar" aldus de Paardekoopers. Beiden hopen dat er een ondernemer met het liefst een modewinkel op hun plek komt. "Het is ook voor het Dillenburgplein belangrijk dat het hier weer wordt ingevuld. Het liefst zouden we het aan iemand overdragen, maar we hebben nog gegadigde gevonden."

Advertenties uit de krant