RVVH verrast weer in het Westland

RIDDERKERK – Ook in Honselersdijk verraste RVVH wederom vriend en vijand. Was een aantal weken terug buurman Westlandia met 0-6 al de pineut nu ging de plaatselijke sv Honselersdijk de bietenbrug op. De knap op de vierde plaats staande debutant werd op het eigen 'Strijphorst' met maar liefst 2-6 aan de kant gezet

door Theo Leenheer

RVVH pakte zodoende alweer de vierde competitie uitzege op rij en doet het buitenshuis op dit moment dus duidelijk beter dan aan de eigen Sportlaan. Vanaf het begin dicteerde RVVH de wedstrijd en dat leverde dan ook al vroeg een riante voorsprong op. Al na vijf minuten was daar de openingsgoal. Mahmut Sönmez bediende met een mooie steekpass Brandon Könemann die via de rechterkant de zestien binnen ging en de bal langs keeper Boy Zuijderwijk wist te werken, 0-1. Zes minuten later was het al 0-2. Een heerlijke combinatie over de rechterkant met meerdere pionnen onderweg bracht de bal bij de opkomende Jesse Eggers die de achterlijn haalde en de bal voortrok richting de tweede paal. Daar stond als een vogeltje zo vrij Jessie Proost. Hij kon nog even naar huis bellen alvorens hij de bal controleerde en resoluut achter Zuijderwijk schoot, 0-2. Een heerlijk begin van Hercules dat de gastheren al in de tweede minuut bijna op achterstand zette na een goede actie over links van Shamir de Jesus, keeper Zuijderwijk wist toen nog te keren. RVVH bleef daarna de wedstrijd dicteren en bestookte meermaals met vloeiende combinaties het doel van de oranje hemden. Sönmez, Könemann en De Jesus hadden zomaar mogelijkheden op meer. Groot was dan ook de verrassing toen het enkele minuten voor rust toch de aansluitingstreffer viel. Een aanval van de thuisploeg over links deed de bal belanden bij Leon de Brabander die van net buiten de zestien met een mooi zondagsschot de stand naar 1-2 tilde. Dat werd vervolgens ook de ruststand.

Stilgelegd

De tweede helft werd er één die bol stond van alles wat een wedstrijd nooit saai zal maken. Er gebeurde zoveel. In de beginfase alweer een hele grote kans voor de Ridderkerkers. De Jesus werd op rechts op avontuur gestuurd en ging eigenlijk alleen op de keeper af met twee ploeggenoten vlak bij hem. Keeper Zuijderwijk bleef hem echter de baas en de rebound kon vervolgens ook niet bij ploeggenoten worden bezorgd. Vervolgens was er een mogelijkheid voor de zojuist ingevallen Cerezo Drenthe. Daarna een verkoelend en toch ook koddig moment. Na ruim een kwartier in de tweede helft begon de beregeningsinstallatie spontaan zijn werk te doen waardoor de wedstrijd voor enige minuten moest worden stilgelegd. Toen dat euvel verholpen was gebeurde er nog heel veel in het laatste half uur van deze wedstrijd. De thuisploeg  kreeg een strafschop nadat de net daarvoor ingevallen Christiaan Sprangemeijer bij een corner iets te nadrukkelijk zijn tegenstander verdedigde waardoor scheidsrechter R. Duindam naar de stip wees. Zodoende kon Angelo Zwirs vanaf elf meter de nooit verwachte gelijkmaker aantekenen, 2-2. Even was er de Ridderkerkse angst dat het toch weer mis zou gaan maar gelukkig niet voor lang. Vijf minuten later stuurde Könemann vanaf het middenveld met een briljante pass Sönmez weg over de linkerkant. Sönmez kon alleen op Zuijderwijk af en rondde gedecideerd af, 2-3. Nauwelijks twee minuten later kreeg RVVH op zo'n slordige 25 meter van de goal een vrije trap te nemen. Specialist Eggers zag zijn lage trap al dan niet nog aangeraakt binnen ploffen, 2-4. Vervolgens nog meer Ridderkerkse mogelijkheden voor o.a. Cerezo Drenthe. De 2-5 kwam er dan ook. Even later ging diezelfde Drenthe over de rechterkant goed door en gaf de bal aan Könemann die op de goede plek stond om de bal letterlijk binnen te frommelen. Nog was het niet over. De Ridderkerkers kregen twee minuten voor tijd nog een (makkelijk gegeven) strafschop na een vermeende handsbal. Könemann ging er achter staan maar schoot zijn inzet in dezelfde hoek als waar keeper Zuijderwijk heen dook waardoor deze werd gekeerd. In de slotminuut kwam RVVH toch aan het halve dozijn al was daar wel wat hulp voor nodig van Honselersdijk. Verdediger Marcel Bruggeling werkte de bal onder druk van Könemann tenslotte in eigen doel en bepaalde daarmee de eindstand op 2-6.

Een al met al heerlijk overwinning weer voor de Ridderkerkers. Met vaak goede combinaties en snelle aanvallen via de buitenkanten werd de tegenstander in eigen huis te kijk gezet. Deze opsteker moet weer voldoende motivatie geven voor de volgende belangrijke wedstrijd. Op 4 mei speelt RVVH dan de inhaalwedstrijd uit bij Deltasport. De aftrap in Vlaardingen is om 14.30 uur.

Honselersdijk – RVVH 2-6 (1-2) 5. Könemann 0-1, 11. Proost 0-2, 41. De Brabander 1-2, 68. Zwirs 2-2 (strafschop), 73. Sönmez 2-3, 75. Eggers 2-4, 85. Könemann 2-5, 90. Bruggeling 2-6 (eigen doel)
Gele kaarten voor Bruggeling (Honselersdijk) en Sprangemeijer (RVVH).