Logo decombinatieridderkerk.nl
Rachelle

Column Rachelle: Geslaagde Koningsdag

Afgelopen zaterdag was het Koningsdag. De dag waarop heel Nederland oranje kleurt en het Nederlandse volk gezamenlijk, ieder op zijn eigen manier, de verjaardag van de koning viert. Wederom reden voor een feestje dus. Dit keer gaat het jaarlijkse spektakel de boeken in als de op één na natste koninklijke feestdag. Maar ondanks dat Koningsdag dit jaar letterlijk in het water is gevallen, hebben we er toch een groot feest van gemaakt.

Er zijn tal van mogelijkheden om deze dag te vieren. Veel kinderen verdienen wat bij door tweedehands spullen te verkopen op de koningsmarkt. Later zullen diezelfde kinderen 27 april niet meer met een regenjas aan op 't dorp vieren, maar staan zij, net als ik, te djenzen op een van de talloze festivals die in dit regenachtige land georganiseerd worden.

Bij gebrek aan festivals in Ridderkerk moet er vaak worden uitgeweken naar bijvoorbeeld Rotterdam. Dit jaar was de keuze gevallen op het Kralingse Bos Festival. Een festival dat plaatsvindt in het bos, ja. Hoewel iedereen hoopt op een zonnige Koningsdag moeten we eerlijk zijn: het blijft Nederland. De keuze voor een festival in het bos in zo'n land als dit is dan ook niet de meest slimme zet. Aan de andere kant worden je schoenen toch wel vies op een festival, of het nou regent of niet.

Na een pleuris-end gelopen te hebben naar het festivalterrein kan het feest eindelijk beginnen. Wacht, eerst nog even plassen in die oh zo fijne festivaldixi's. Muntjes halen, drinken halen en gaan. Van watskeburt tot vroemvroem en van technodreunen tot kleine wasjes, grote wasjes. Foodtrucks met veel te dure pizza's en bars met een enorme verscheidenheid aan drankjes. Voor ieder wat wils op zo'n divers festival als deze.

Aan al het leuks komt een eind. Tijd om te vertrekken. De afstand naar de metro is na zo'n dag ineens drie keer zo lang geworden. En dat met schoenen vol water, zand en grassprieten.

Eenmaal thuis val ik uitgeput meteen in slaap om de volgende dag volledig brak wakker te worden. Dat was het allemaal waard want wat een gezelligheid. Geef me even een weekje hersteltijd, dan kunnen we er weer tegenaan. Op naar volgend jaar.

Meer berichten