Nick Sanders verdedigt volgend seizoen het doel van RVVH
Nick Sanders verdedigt volgend seizoen het doel van RVVH

Sanders wil met RVVH titel behalen

Algemeen

RVVH heeft zich voor komend seizoen versterkt met doelman Nick Sanders. De 31-jarige Rijswijker maakt daarmee na een jaar zijn rentree op de voetbalvelden en staat te trappelen: "RVVH is een prachtige club."

door Jeffrey van der Maten

Na veertien jaar onafgebroken voetballen op hoog niveau, besloot hij vorig jaar dat het even uit was met de pret. "Ik heb jarenlang alles voor de sport gedaan." Dat leidde tot een plek in de jeugd bij betaald voetbalorganisatie Excelsior en een tocht langs fraaie amateurclubs als Zwaluwen en SC Feyenoord. "Ik was drie avonden per week aan het trainen en ook nog mijn zaterdag kwijt aan het voetbal. Ik vond het hoog tijd dat ik wat meer met mijn vrouw en dochter kon zijn."

Sabbatical
Na een sabbatical van een jaar begon het na de jaarwisseling echter weer te prikkelen. "Ik zag veel filmpjes voorbijkomen van oud-ploeggenoten die lekker aan het voetballen waren. Ik miste de kleedkamerhumor en het plezier na een overwinning. Toen ik door RVVH werd benaderd, hoefde ik dan ook niet lang na te denken."
Want met zijn stap naar de Ridderkerkse eersteklasser komt een langgekoesterde wens in vervulling. "Vroeger speelde ik vaak tegen RVVH en ik heb het altijd een prachtige club gevonden. Daarom vind ik het extra mooi om hier volgend seizoen onder de lat te staan."
En als het aan hem ligt, verdedigt hij dat doel dan nog steeds in de eerste klasse. RVVH verkeert in degradatienood, maar Sanders maakt zich geen zorgen. "Ik ben ervan overtuigd dat ze erin blijven." Voor volgend seizoen is de nog altijd topfitte sluitpost opvallend ambitieus. "Ik wil kampioen worden met RVVH. Dat moet mogelijk zijn, want we krijgen een sterk team. Ik heb bij SC Feyenoord mogen meemaken hoe geweldig het is om een titel te winnen, dus daar aas ik op."

Advertenties uit de krant