Logo decombinatieridderkerk.nl

Inschrijving 71ste Avond4daagse

RIDDERKERK - De inschrijving voor de 71ste editie van de Avond4daagse in Ridderkerk sluit maandag 6 mei om 16.00 uur. Na-inschrijven kan alleen op zaterdag 18 mei. Tussen 13.30 en 16.30 uur is men welkom in de Oudheidkamer aan de Kerksingel in Ridderkerk-centrum. Hier kan men zich voor 7,50 euro inschrijven en een startkaart ophalen. Ook kunnen de QR-codes omgewisseld worden voor de startkaarten. Zo komt men maandag goed voorbereidt aan de start.

Start

De Avond4daagse Ridderkerk start op maandagavond 20 mei om 18.15 uur en de slotavond is donderdagavond 20 tot en met donderdag 23 mei 2019. Direct na het startschot, dat om 18.15 uur gegeven wordt door burgemeester Attema, zullen de 10 kilometer lopers starten gevolgd door de 5 kilometer deelnemers. Zij lopen deze route individueel, in groepsverband of als Nordic-Walker. De route's zijn te vinden op de website en in de app van de Avond4daagse Ridderkerk. Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er vertrokken vanaf de parkeerplaats in het Reijerpark. Op donderdagavond zijn start en finish op het Koningsplein in het centrum van Ridderkerk.

Thema

Naast alle feestelijkheden van vorig jaar wordt deze Avond4daagse weer 'gewoon' gelopen worden. Iedereen wordt uitgenodigd om de laatste avond aandacht te besteden aan het thema ' Een reis rond de wereld'. Voor de meest originele uitdossing is een leuke attentie te winnen. Voor alle deelnemende groepen zijn er dit jaar twee prijzen te verdienen. Een groepsprijs voor de 10 km en een groepsprijs voor de 5 km. De jury volgt en beoordeeld de groepen de gehele avond4daagse. Zij zullen onder andere letten op groepsgedrag, verkeersveiligheid, uitstraling en herkenbaarheid. Onderweg zingen en aandacht voor het thema tellen ook mee. Alle prijzen worden op donderdagavond tijdens de finale uitgereikt.

Finish

Op donderdagavond 31 mei wordt de Avond4daagse met een gezellig pleinfeest afgesloten. Opa's, oma's, pappa' en mamma's, vrienden en familie kunnen op de 'Snoepstraat', (Schoutstraat) beloningen uitdelen aan alle deelnemers. Hier worden alle deelnemers muziekzaal ingehaald door muziekkorps de Harmonie uit Slikkerveer en DJ High-Tone.

Wandelvierdaagse Ridderkerk

Kan men deze avonden niet lopen? Dan is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Wandelvierdaagse Ridderkerk. Deze wordt van 1 tot en met 4 juli in de middag gehouden vanuit de verzorgingshuizen Reyerheem en Riederborgh.

Beweegtrio

Sportieve Ridderkerkers die naast de Avond4daagse ook deel gaan nemen aan de Fietsvierdaagse en de Zwemvierdaagse kunnen zich inschrijven voor het Beweegtrio. Op de laatste avond van de Zwemvierdaagse worden zij door de gemeente en de organisaties van alle drie de vierdaagsen extra beloond en in het zonnetje gezet.

Meer berichten