Ronald Capelle in de aanval (foto Roelie 't Jong)

Slikkerveer gelijk tegen koploper

RIDDERKERK – Afgelopen zondag speelde Slikkerveer thuis tegen koploper RKDES uit Kudelstaart. De thuisploeg sleepte een 2-2 gelijkspel uit het vuur en stijgt met dit verdiende punt naar de zevende plaats.

Vanaf de aftrap neemt de ploeg van trainer André Stafleu het initiatief. De eerste echte kans was er al in de vierde minuut. Een vrije trap vanaf de rechterflank door Ronald Capelle werd voor het doel nog net geraakt door Dylan Vrijman, maar de keeper Klijmij redde nog net en de rebound werd door Boy van Reede over gekopt. In de dertiende minuut was het wel raak. Ronald Capelle veroverde de bal op het middenveld, spurtte daarna door over de rechterflank, kapte naar binnen en schoot voor keeper Klijmij verrassend in de korte hoek: 1-0. In de achttiende minuut probeerde Danny Rijnberk de RKDES doelman te verschalken met een schot op doel, maar dat lukte niet.
Pas daarna kreeg ook RKDES haar eerste kans, maar het schuivertje werd prima gepakt door Patrick Werkhoven. De tweede kans was daarentegen wel meteen raak. Waar Slikkerveer nog bezig was met het neerzetten van de muur schoot Lennart Kok heel snel na het fluitje van scheidsrechter Hamer in de verre hoek en zo was het na twintig minuten weer gelijk: 1-1. Daarna trok RKDES het spel steeds meer naar zich toe. In de 33-ste minuut hield Patrick Werkhoven zijn ploeg goed op de been, door met zijn voeten de bal naast te werken. Een minuutje later zat er een engeltje op de lat, toen Baars vanaf de rand van de zestien op doel schoot. Zodoende bleef bij de rust 1-1.

Over en weer
In de tweede helft bleef het spel over en weer golven. In de 57-ste minuut schoot Dylan Vrijman voorlangs na goed voorbereidend werk van Jesse Ringlever. RKDES bleef van afstand schieten, maar de ballen waren eerst nog niet zuiver genoeg. In de 71-ste minuut was het wel raak. Vanaf de rand van de zestien schoot Mano van Veen in de verre hoek de 1-2 binnen. Vier minuten later leek Cerezo Fung-A-Wing al weer de gelijkmaker aan te tekenen, maar op zijn harde schot stond keeper Klijmij op de juiste plek en redde op de doellijn. Slikkerveer probeerde daarna de gelijkmaker te forceren met opportunistische aanvallen. Uit een corner leek Ronald Capelle in één keer binnen te schieten, maar keeper Klijmij die zelf ruim achter de lijn stond hield de bal er net voor tegen. Vier minuten voor tijd was het uiteindelijk wel raak. Een schot uit de tweede lijn van Dymon Tewelde werd niet klem gepakt door keeper Klijmij en de rebound werd van dichtbij ingekopt door Jeroen Capelle: 2-2. Daarna had Slikkerveer zomaar de volle winst kunnen pakken, want uit een voorzet van Nick Geluk kopte Cerezo Fung-A-Wing de bal hard in, maar met een fraaie safe redde Klijmij een punt voor zijn ploeg. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit tegen Nicolaas Boys in Nieuwveen.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Nick Geluk, Boy van Reede, Cas Leenders (36 – Steven de la Rambelje), Danny Rijnberk (75 – Rene Beute), Jesse Ringlever, Dijmon Tewelde, Dylan Vrijman, Robert Kosten (65 – Jeroen Capelle), Ronald Capelle en Cerezo Fung-A-Wing.