Foto: Dennis van Wingerden

Brand Meester Heemskerkstraat

RIDDERKERK - Zaterdagavond werden de hulpdiensten tegen zevenen gealarmeerd voor brand in een flat aan de Meester Heemskerkstraat. Een scherpe brandlucht in de omgeving verraadde al dat het menens was en voor de eerste tankautospuit uitrukte werd door de meldkamer al opgeschaald naar middel brand. De traumahelikopter was op de terugweg van een incident in Dordrecht en merkte de brand ook op. Zekerheidshalve zetten zij de landing in. Terwijl de politie de straat afzette en omwonenden opving spoedden de brandweerlieden zich de flat in om het vuur te bestrijden. Aan de achterzijde was de brand korte tijd uitslaand. Enkele bewoners van hetzelfde portiek werden met de ladderwagen van het balkon gehaald omdat ze niet via het trappenhuis weg konden. De brand had flinke impact. Meerdere mensen ademden rook in en de bewoner liep brandwonden op. Meerdere ambulances kwam daarom met spoed ter plaatse. De officieren van dienst van de ambulance, bevolkingszorg, brandweer en politie kwamen ter plaatse, als ook de woningbouwvereniging. Rond kwart voor negen rukte het laatste voertuig in.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>