Dubbel podium voor Colin Velthuizen in Oschersleben

Algemeen

RIDDERKERK - Een heel goed raceweekend voor Colin Velthuizen in de IDM Supersport 300 klasse op de Motorsport Arena Oschersleben. Colin wist de pole position te pakken en vocht in beide races voor de overwinning. Velthuizen werd in de eerste race tweede. In de tweede race maakte de wedstrijdleiding een foutje en deze pakte voor Velthuizen slecht uit met een derde plaats tot gevolg. Afgelopen weekend was het tijd voor de tweede ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap op Oschersleben. Dit IDM-evenement werd verreden tijdens de German Speedweek, waar ook een wedstrijd voor de WK Endurance op het programma stond. Daarom begonnen de trainingen al vanaf donderdag voor Colin Velthuizen. Het was een regenachtige eerste trainingsdag, maar in de eerste vrije training kon er wel gereden op een droge baan. Velthuizen wist een goed ritme op te bouwen en zette een keurige tweede tijd. In de tweede vrije training ging de NUTEC-RT Motorsports by SKM Kawasaki coureur niet de baan op, omdat het erg nat was.

Vrijdag was een korte dag met slechts één kwalificatiesessie. Deze training verliep uitstekend voor Velthuizen, want na afloop stond hij bovenaan op de tijdlijst en had hij de voorlopige pole in handen. Zaterdag was een drukke dag voor Velthuizen, want toen stond er de tweede kwalificatie en twee wedstrijden op het programma. In de tweede kwalificatie werden de snelste tijden niet meer verbeterd, waardoor Velthuizen zijn eerste pole position behaalde in de IDM Supersport 300 klasse. In de openingsfase van de eerste race wist Velthuizen samen met Angelo Licciardi weg te rijden bij de rest van het veld. Het tweetal bouwde een mooie voorsprong op en bleven bij elkaar totdat ze achterblijvers gingen inhalen. Eén van de achterblijvers zat de coureur uit Heerjansdam wat in de weg, waardoor Licciardi net iets weg kon rijden en de race wist te winnen. Velthuizen eindigde op een mooie tweede plaats.

In de tweede race bleef er een grotere kopgroep bij elkaar. Eerst waren het acht rijders en later vijf waaronder Velthuizen. In de laatste ronde wilde de Kawasaki-coureur een aanval inzetten voor de overwinning, echter gaf de wedstrijdleiding niet het juiste aantal te rijden aan op het rondenbord waardoor de race een ronde te vroeg werd afgevlagd. Hierdoor kreeg Velthuizen niet de kans om de aanval in te zetten en finishte hij de race als derde. Wel opnieuw een podium voor Velthuizen en tevens staat hij nog steeds tweede in het kampioenschap. Colin Velthuizen #64: 'We hebben een heel goed weekend achter de rug, waarin we voor mijn gevoel de sterkste waren van het veld. Helaas kwam dat er in de race niet helemaal uit, maar we hebben ons wel heel goed laten zien met de pole, en een tweede en derde plaats in de race. Ik kijk uit naar de volgende test op het circuit van Schleiz!'

Na een aantal evenementen kort achter breekt er nu een rustige periode aan voor Velthuizen. De volgende ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap is van 26 t/m 28 juli op het circuit van Schleiz. In het weekend van 12 t/m 14 juli gaat Velthuizen trainen op het semi-permanente circuit door deel te nemen aan een race-evenement van de Duitse organisatie Bike Promotion.