Drie Ridderkerkse wethouders met de Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Rutger Schonis (D66)

Signaal 'geen brug bij Bolnes' in Den Haag

RIDDERKERK - Wethouder Peter Meij (verkeer en vervoer) heeft dinsdag in Den Haag de brief van de gemeenteraad van Ridderkerk over de oeververbinding over de Nieuwe Maas overhandigd aan de Vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat. De Kamercommissie praat deze week over grote infrastructerele plannen.

Bij het gebouw van de Tweede Kamer werd de brief in ontvangst genomen door de Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Rutger Schonis (D66). Peter Meij werd vergezeld door de wethouders Henk van Os en Laurens Franzen. Naast de brief van de fractievoorzitters van alle Ridderkerkse partijen ontvingen de kamerleden ook de ruim 2300 keer ondertekende petitie van Partij 18PLUS over de oeververbinding. Door gemeenten aan de andere kant van het water werden overigens kort daarvoor ook petities aangeboden met argumenten voor een brug naar Bolnes.

Onaanvaardbaar
De gemeenteraad van Ridderkerk is unaniem tegen de zogenoemde Oost-Oost-variant in de studie naar de nieuwe oeververbinding. Deze variant komt neer op een brug tussen de Ridderkerkse wijk Bolnes en de gemeente Krimpenerwaard. Zo'n brug en de toeleidende wegen betekenen volgens het Ridderkerkse college, de gemeenteraad van Ridderkerk en de ondertekenaars van de petitie een onaanvaardbare aantasting van de leefbaarheid van Bolnes. De Rijnsingel is nu al een van de zwaarst belaste wegen van Ridderkerk als het gaat om luchtkwaliteit. Volgens wethouder Meij is het goed om dit onder de aandacht van de Haagse politici te brengen. "Zij weten wel hoe de rijkswegen lopen, maar kennen de situatie hier niet. Ze moeten echt weten wat hier zou worden aangericht,"
Ridderkerk is voorstander van een brug in Rotterdam, die de Van Brienenoordbrug meer ontlast en beter aansluit bij het hoogwaardig openbaar tussen Ridderkerk en Rotterdam. Tegelijkertijd bepleit Ridderkerk een pakket maatregelen voor de zwaarbelaste Algera-corridor.