Foto Arjan den Besten

Brandweer redt poes met heimwee

RIDDERKERK - Zaterdagochtend werden de Ridderkerkse brandweervrijwilligers tegen half elf gealarmeerd voor een huisdier in problemen aan de Jhr. van Karnebeekweg. De bemensing van de tankautospuit werd opgevangen door een flatbewoner. In een grote boom langs het water zat een poes. Het beestje durfde zelf niet meer naar beneden. Er werd een ladder geplaatst om het dier te bereiken. Ondanks dat de poes het wel even spannend vond dat een brandweerman naar boven kwam liet het zich eenvoudig pakken door de reddende handen. Het was duidelijk dat het graag naar huis ging. Omwonenden brachten het dier bij de eigenaar.