Tien jaar opvang voor konijnen

RIDDERKERK - De viering van het tienjarig bestaan van 'Het Knaagspoor' in Ridderkerk leek afgelopen zaterdag te verregenen, maar net voor de officiële opening om 12.00 uur brak het zonnetje door. Dat zorgde ervoor dat er 's middags toch flink klandizie was bij de kramen.

Velen belangstellenden grepen ook de mogelijkheid aan om een kijkje te nemen bij de opvang voor konijnen en knaagdieren. De Dierenbescherming heeft er sinds de opening ruim 8000 dieren kunnen opvangen. Het afgelopen jaar kregen er 640 konijnen en 238 knaagdieren tijdelijk onderdak. Zaterdagmorgen werd er weer een doos met elf konijnen naar de opvang gebracht. "We zijn blij dat deze opvang er is, maar het zou niet nodig moeten zijn" stelde wethouder Henk van Os in zijn openingswoord. Dit wordt bevestigd door William van de Wetering, regiomanager van de Dierenbescherming: "Helaas denken veel mensen niet goed na over de keus voor een huisdier."
De afgevaardigde van de Dierenbescherming benutte zijn bezoek aan 'Het Knaagspoor' voor het in de bloemen zetten van de dagelijkse leiding en een hartelijk dankwoord voor alle vrijwilligers die zich voor deze opvang inzetten. "Zonder al die inzet zou dit niet mogelijk zijn."
Het feest van 'Het Knaagspoor' werd op het naastgelegen grasveld gevierd met een informatie- en productenmarkt met dierbenodigdheden. Daarnaast was er een spelencircuit voor kinderen en konden de kleintjes met hun dierenknuffel langs een arts die de gezondheid van het pluche controleerde. Voor sommigen bleek een prikje nodig, maar alle trotse eigenaren kregen een gezondheidsverklaring mee.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221916&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>