Workshop grenzen aangeven voor vrijwilligers

RIDDERKERK - Facet Vrijwilligerssteunpunt organiseert de workshop 'Grenzen aangeven, hoe doe ik dat?'. Vrijwilligers werken met hart en ziel, tegelijk wordt er veel gevraagd aan duidelijkheid, incasserings-, en uithoudingsvermogen. In deze workshop leren vrijwilligers hoe zij op respectvolle wijze hun grenzen aangeven en bewaken, zodat zij prettig en veilig kunnen functioneren.

Grenzen aangeven is belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander. Zo voorkomt men dat een ander over de grenzen heen gaat en is men duidelijk naar de ander toe waar die grenzen nu precies liggen. Zo houdt men de onderlinge relatie op een goede manier in stand. In de praktijk blijkt dat best lastig. Want, hoe stelt men nu een grens op die voor iedereen duidelijk is? Hoe herkent men bij zichzelf dat een grens wordt overschreden? Hoe bewaakt iemand zijn grenzen? Docent en coach Norbert Engels behandelt de theorie kort en bondig , waarna men aan de slag gaat met praktijkvoorbeelden. Men krijgt handige tips om zijn grenzen te formuleren.

Deze workshop is interessant voor vrijwilligers die in direct contact staan met gasten/klanten/cliënten van een welzijnsorganisatie of vrijwilligersorganisatie-, project, zoals bezoekvrijwilligers aan huis, schuldhulp-, taalmaatjes, mantelzorg(respijt)vrijwilligers, thuisadministratie, ouderenwerk. Deelname is gratis. De workshop vindt plaats op woensdagochtend 10 juli van 9.00 uur tot 12.00 uur bij Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat. Aanmelden kan tot 4 juli via inschrijven.vsp@facetridderkerk of via de balie aan de Schoutstraat 5. Neem voor meer informatie contact op met Facet Vrijwilligerssteunpunt 0180 - 430 440.