Logo decombinatieridderkerk.nl

Mensen nodig voor molen

RIDDERKERK - De Rijsoordse molen is dan dringend op zoek naar diverse enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om het huidige molenteam te helpen om de molen en het erf in goede staat te houden.

Er worden o.a. vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om in de molenwinkel te helpen met de verkoop van meelproducten aan de klanten en het vullen van zakjes voor de winkel en grotere leveringen aan derden. Mensen die het leuk vinden om tuinwerk te doen, zijn ook van harte welkom. In de molen zijn diverse (elektrische) tuingereedschappen beschikbaar om het molenerf in orde te houden. Daarnaast is de Rijsoordse molen op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Nadat de in 1822 gebouwde molen in 1991 is verplaatst van de Waaldijk is de molen aan de Waalweg weer maalvaardig gemaakt. Vanaf 1993 wordt er tarwemeel gemalen voor bakkerij van der Waal en voor particuliere klanten in de molenwinkel. Tot zo'n vijf jaar geleden was dat ook het enige product dat verkocht werd in de molen. In 2014 zijn de molenaars Wim van Bruggen en Tom Blaak ook begonnen met het malen en verkopen van speltmeel. In de loop van de daaropvolgende jaren is het assortiment in de molen langzaam verder uitgebreid met pannenkoekenmix, diverse soorten cakemix, appeltaartmix en sinds kort ook broodmixen die zowel geschikt zijn voor de broodbakmachine als voor de oven. Ook worden er diverse busjes specerijen verkocht (o.a. kaneel, koekkruiden, kerrie, vleeskruiden en peper) die gemalen worden door de Specerijmolens De Ster en De Lelie in Rotterdam. Wim van Bruggen is hier ook molenaar.
De keerzijde van de goedlopende molenwinkel is echter dat er behoorlijk wat werk gedaan dient te worden door een (te) kleine groep vrijwilligers. Buiten de werkzaamheden in de molen, dient er ook nog het nodige andere werk gedaan te worden rond de molen zoals het bijhouden van het molenerf met o.a. grasmaaien en de heg knippen.
Wie wil meedraaien met het molenteam is op zaterdagen van harte welkom voor een kennismaking. Belangstellenden kunnen ook een mail sturen naar: rijsoordsemolen@live.nl. Ook (nieuwe) molenaars zijn van harte welkom, of mensen die het molenaarsvak willen leren. Eén van de molenaars is officieel instructeur dus en kan de opleiding ook in de Rijsoordse Molen verzorgen.

Meer berichten