Logo decombinatieridderkerk.nl
Riederkercke wordt gebouwd aan de Kievitsweg in Slikkerveer
Riederkercke wordt gebouwd aan de Kievitsweg in Slikkerveer

Verkoop start voor Riederkercke

RIDDERKERK - Donderdag 11 juli start de verkoop van appartementencomplex Riederkercke. Dit gebouw met elf appartementen wordt gerealiseerd aan de Kievitsweg in Slikkerveer. Geïnteresseerden zijn op 11 juli tussen 19.00 en 20.30 uur welkom in het Van der Valk hotel in Ridderkerk aan de Krommeweg 1.

Het kleinschalige appartementengebouw is duurzaam en wordt vanuit die gedachte ook gasloos gerealiseerd. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame energiebronnen. Eén van de voorbeelden daarvan is de zogenaamde WTW-installatie (Warmte Terug Winning). Deze zorgt ervoor dat warmte uit de afgevoerde ventilatielucht teruggewonnen wordt. Die warmt vervolgens de verse binnenlucht op. Ook voor de entree, de algemene ruimte en de lifthallen is gekozen voor duurzame maatregelen. Voorzien wordt bijvoorbeeld in ledverlichting in de algemene ruimte en lifthallen met elektrische radiatoren met ingebouwde thermostaten.
De vierkamerappartementen variëren in grootte van circa 136 tot 147 m² en beschikken allen over een balkon. Architect Stijl van Tuijl van Kuiper Compagnons heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door de omgeving van het gebouw. "De singel verdient het om op een mooiere manier zijn route te eindigen. Het appartementencomplex begrenst de twee belangrijke lijnen van de singel. Vandaar dat het gebouw in het water ligt én aan het groen" licht hij toe.

Meer berichten