Logo decombinatieridderkerk.nl
Sonja, Wil en Ada werden in de bloemen gezet
Sonja, Wil en Ada werden in de bloemen gezet

Vrijwilligers nemen afscheid van Soos Slikkerveer

RIDDERKERK - Donderdag 27 juni werd het 50-jarig bestaan van de soos in Slikkerveer gevierd met een gezellige feestdag in WVC Slikkerveer. De dag werd georganiseerd door de vaste vrijwilligers Sonja, Wil en Ada die iedere donderdagmiddag de soos draaien. Voor de dames was deze mijlpaal ook het moment om als vrijwilliger afscheid te nemen van de soos.

"Ada en Wil zijn 16 jaar actief geweest voor de soos, een half jaar later is Sonja het team komen versterken. Elke donderdagmiddag zorgden de dames voor een gezellige middag. Zij startten met koffie en thee, om vervolgens iedere week een ander programma aan te bieden, van sjoelen, bingo, spelletjes en gezellig praten met elkaar tot een uitje voor iedereen" vertelt ouderenadviseur Henny de Wilt van Facet Ridderkerk. Het avontuur als vrijwilliger bij Facet zit er nog niet voor alle dames op. Ada v/d Waal (78) blijft nog actief als vrijwilliger voor de telefooncirkel en Sonja van Bennekom (74) blijft actief als vrijwilliger bij De Fuik en staat paraat voor hand- en spandiensten. Wil van Kooten wordt volgende maand 83 jaar. "Alle drie de dames zijn het levende bewijs dat mensen tot hoge leeftijd zeer betrokken en actief kunnen zijn voor de medemens."
Tijdens de gezellige middag in WVC Slikkerveer, werden Ada, Wil en Sonja in het zonnetje gezet. De dames geven het stokje door aan nieuwe vrijwilligers die de soos gaan draaien. De soos start na de zomer weer op 5 september. Er wordt nu wel gezocht naar versterking. wIE interesse heeft om aan de slag te gaan als vrijwilliger bij de soos in Slikkerveer kan contact opnemen met Henny de Wilt via 0180-432350 of henny.dewilt@facetridderkerk.nl.

Meer berichten