Wethouder Meij is blij dat er niet meer verkeer door Bolnes komt
Wethouder Meij is blij dat er niet meer verkeer door Bolnes komt

Streep door oeververbinding bij Bolnes

Algemeen

RIDDERKERK - Een brug bij Bolnes is van de baan. Een nieuwe oeververbinding tussen Feijenoord en Kralingen/de Esch heeft de voorkeur gekregen van de provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente Rotterdam.

Er was dinsdag een vergadering van ruim zes uur nodig om deze knoop door te hakken. Besloten is om naast de nieuwe brug (of tunnel) aan oplossingen te werken voor de Algeracorridor. Voorwaarde voor deze regioaanpak is dat er nog 30 miljoen euro beschikbaar komt voor de financiering van de 90 miljoen die maximaal nodig is voor het verbetering van de bereikbaarheid aan de Krimpense kant. Een route over de rivier naar Ridderkerk zit niet meer in dit pakket. Wethouder Peter Meij is blij, dat er geen verder onderzoek komt naar een brug bij Bolnes. "Zo'n brug met al het autoverkeer dat erbij komt zou voor Bolnes te veel zijn geweest. Maar dat boek kan nu dicht. De aandacht kan nu uitgaan naar op de Oost-variant en een goed pakket maatregelen voor de Algeracorridor. Ik bedank iedereen die ons heeft geholpen om aan de beslissers uit te leggen waarom een brug bij Bolnes een brug te ver zou zijn geweest.''
Besloten is ook om maatregelen uit te werken voor de A16, waaronder het weefvak in de A16 ten zuiden van de Van Brienenoordbrug tussen het Knooppunt Terbregseplein en het Knooppunt Ridderkerk. Ook wordt ingezet op de ontwikkeling van treinstation Stadionpark en hoogwaardig openbaar vervoer tussen Zuidplein en Kralingse Zoom (via de nieuwe oeververbinding) en hoogwaardige openbaar tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal via de Maastunnel.

Advertenties uit de krant