Tactische aanwijzingen voor Rijsoord tijdens een drinkpauze

Blessuretijd fataal voor Rijsoord

RIDDERKERK - Tot tweemaal toe was het nota bene oud Rijsoord speler Adair Veiga Lopes, die in de blessuretijd wist te scoren. Eerst bracht hij voor de rust in de 47ste minuut Zwaluwen Vlaardingen op een 2-1 en in de 95ste minuut bracht hij beide ploegen op gelijke hoogte. Gezien het beeld van de wedstrijd een juiste uitslag, maar het zal voor Rijsoord toch wel een beetje als een verlies aanvoelen.

door Wim de Rooij

De voorbereiding van Rijsoord was er nu niet echt een om met een gerust hart aan de competitie te beginnen. Er werd gewonnen en verloren, maar echt soepel verliep het niet allemaal. En dan gebeurde het ook nog eens dat Gavir Breidel daags voor de start van de competitie liet weten zich toch niet voor Rijsoord beschikbaar te willen stellen. Kennelijk was de roep vanuit zijn oude vereniging Sliedrecht zo groot, dat hij naar alle waarschijnlijkheid heeft besloten terug te keren naar het baggerdorp. Het gevoel dat hij zijn teamleden van Rijsoord in de steek heeft gelaten kan met welke argumenten dan ook niet weggenomen worden.

Ervaren
Maar dat was zaterdagmiddag allemaal niet belangrijk meer, want Zwaluwen Vlaardingen kwam op bezoek. Een ervaren ploeg, die ook de nodige inpassingen van nieuwe spelers achter de rug heeft. Een groot deel van de selectie werd vervangen en dus ook de technische staf van Zwaluwen Vlaardingen moest maar afwachten hoe het team zich ging houden in deze eerste competitiewedstrijd. Er ontstond een leuke wedstrijd om naar te kijken met een iets sterker Zwaluwen Vlaardingen. Echter Rijsoord beet goed van zich af, de verdediging zat goed in elkaar en ook volgden er enkele leuke aanvallen. Na nog geen twintig minuten te hebben gespeeld kwam Rijsoord zelfs op voorsprong. Casper Gerritse ging op kracht door en met een mooie beweging liet hij de bal via de onderkant van de lat buiten bereik van doelman Marc van Splunter in het doel verdwijnen; 1-0. Na een half uur nog een goede kans voor Rijsoord, maar Marcelo 'Makka' Gomes da Veiga zag doelman Van Splunter zijn inzet over het doel tikken. Jammer was het dat Berry de Groot al vroeg in de wedstrijd gewisseld moest worden. Chris Promes nam zijn rol over. Drie minuten voor de rust mocht Rijsoord ook het twee doelpunt aantekenen. Casper Gerritse werd in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt en Romain van Bruggen ontfermde zich over de strafschop; 2-0. Rijsoord zat zo kort voor rust op rozen, echter het moest toch nog een tegentreffer incasseren. Het was eigenlijk het eerste schot op het doel van Rijsoord, maar Adair Veiga Lopes zag kans om twee minuten in blessuretijd doelman Ragip Özrak te passeren; 2-1.

Zoals te verwachten was zochten de bezoekers na de rust nog meer de aanval op. En er kwamen ook kansen voor Zwaluwen Vlaardingen. Eerst was het weer Adair Veiga Lopes, die een bal snoeihard naast kopte. En ook Marion Slabbekoorn kreeg nog een uitgelezen kans, maar hij schoot ook de bal langs de voor Zwaluwen Vlaardingen verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant moest Rijsoord aanvallend toch wel inleveren, want het tegenhouden van Zwaluwen Vlaardingen had de hoogste prioriteit. Toch kwamen er wel wat kansjes voor de thuisploeg. Zo leverde Nelson Costa de Brito een prima voorzet af, maar Casper Gerritse had onvoldoende kracht in zijn kopbal om het de doelman echt lastig te maken. Rijsoord bleef hoop houden op een overwinning toen zelfs de officiële speeltijd was gepasseerd. Echter het bleek ijdele hoop, toen Stephan Ooms in de 95e minuut een overtreding in het strafschopgebied maakte. De prima leidende scheidsrechter Bilal Sahiner bedacht zich geen moment en wees naar de stip. En weer was het Adair Veiga Lopes, die het vonnis over Rijsoord voltrok; 2-2. Jammer voor de thuisploeg, maar gezien het beeld van de wedstrijd een terechte uitslag.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Leon van den Heerik – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot (39. Chris Promes (80. Jimmy van der Vaart)) – Danilo Alkema – Stephan Ooms – Marcelo Gomes da Veiga (86. Donovan Lioe Anjie) – Casper Gerritse.