Het toekomstbeeld bij de Dintelstraat
Het toekomstbeeld bij de Dintelstraat

Twaalf woningen op plek Heksenketel

Algemeen

RIDDERKERK - Deze maand start de verkoop van de twaalf woningen van het nieuwbouwproject Gewoon Dintel. Deze ontwikkeling is een initiatief van ABB Bouwgroep en wordt gerealiseerd op het voormalige schoolterrein op de hoek van de Dintelstraat en Markstraat in Bolnes. Het schoolgebouw, dat de laatste jaren gebruikt werd door spiritueel centrum De Heksenketel, zal worden gesloopt.

Met Gewoon Dintel zullen aan twee kanten van het terrein zes royale rijwoningen verrijzen. Het worden gasloze huizen die qua architectuur aansluiten bij de directe omgeving. "De zandkleurige gevelstenen sluiten met een zachte toon goed aan op de bestaande woningen. De handgevormde stenen typeren de oer-Hollandse bakstenennijverheid in Nederland. Door de wisseling van kleuren bakstenen die omsloten worden door horizontale betonbanden komen de vakkundige details goed tot zijn recht" zegt architect Chi-Hang Chim van RoosRos Architecten.
De kopers kunnen de woningen naar eigen smaak aanpassen met bijvoorbeeld een dakkapel of uitbouw. Ook zijn er opties voor schuifpuien en dubbele openslaande deuren voor de woonkamer. Alle huizen krijgen drie slaapkamers en een vrij indeelbare zolder. Op het dak komen zonnepanelen en zonder radiatoren zal de warmte komen van vloerverwarming. De ontwikkelaar rekent op veel belangstelling. Er hebben zich al veel gegadigden voor de nieuwsbrieven van Gewoon Dintel gemeld. Vanaf de start van de verkoop kan er worden ingeschreven voor één of meerdere woningen. Voor meer informatie: www.gewoon-dintel.nl of Van der Giessen & Van Herk Makelaardij: 0180-420707.

Advertenties uit de krant