Ernst Both scoort de 4-1
Ernst Both scoort de 4-1 Foto: Roelie 't Jong

Zevenklapper voor Slikkerveer tegen Bolnes

Sport

RIDDERKERK - In het tweede duel van de beker speelden Slikkerveer en Bolnes sinds lange tijd weer eens tegen elkaar op zondag. Het werd voor de ploeg van trainer André Stafleu een zevenklapper, maar dat stemde niet helemaal tot tevredenheid, want de score had minimaal in de dubbele cijfers gemoeten.

Al in de openingsfase zette Bas Mulder goed druk op de defensie van Bolnes, onderschepte een te korte terugspeelbal, maar voor de goal werd de inzet van Ernst Both nog goed verdedigd. In de tweede minuut schoot Bas Mulder zelf vanaf de rechterflank in de korte hoek hard en hoog op het doel, maar wist de doelman van Bolnes de bal nog net naast te tikken. In de vierde minuut was het wel raak. Ronald Capelle stuurde Bas Mulder goed diep, die de bal over de uitkomende goalie stiftte: 1-0. Twee minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Een vrije trap van Ruben Silva Lopez belandde voor het doel in een scrimmage, waarna Ernst Both de bal binnen werkte: 2-0. Slikkerveer leek er een wel heel makkelijke middag van te maken, maar het spel werd ook daarna wat slordiger in de afwerking. Zo werd een schot van Chevillio Halden gestopt en schoot Ronald Capelle daarna op de lat. Vervolgens schoot Chevillio Halden net over. In de 20-ste minuut moest ook Patrick Werkhoven in actie komen en deed dat zeer bekwaam in een 1-tege-1 situatie. Uit de corner die volgde werkte Bolnes de bal vanuit de scrimmage voor het doel binnen: 2-1. Daarna ging Slikkerveer weer volop in de aanval. Ernst Both werd in de 23-ste minuut nog gestopt. In de 33-ste minuut was het wel raak. Ernst Both stuurde Chevillio Halden diep, die de bal eenvoudig langs de keeper schoot: 3-1. In het slot van de eerste helft waren er nog grote kansen voor Bas Mulder en Ronald Capelle, maar Slikkerveer beloonde zich zelf niet met treffers.

Kansen gemist
Na de thee kwam Slikkerveer goed uit de startblokken. In de 48-ste minuut tikte Ernst Both een voorzet van Bas Mulder beheerst binnen: 4-1. Daarna werd Bas Mulder goed in stelling gebracht door Ruben Silva Lopez, maar wist de keeper nog te redden. In de 52-ste minuut niet. Een voorzet vanaf de rechterflank werd goed binnen geschoten door Bas Mulder: 5-1. Vier minuten later was het weer raak. Dit keer was het voorbereidende werk van Jesse Ringlever en zorgde Bas Mulder weer voor de afronden: 6-1. Weer een minuut later werd het zelfs al 7-1 na een goede één-twee tussen Ronald Capelle en Bas Mulder, waarna eerstgenoemde keurig afrondde. Met nog een half uur spelen leken de dubbele cijfers in aantocht, maar door Slikkerveer werden de mooiste kansen gemist en niet meer gescoord. Curieus was tien minuten voor tijd de wissel die Bolnes wilde doorvoeren. Een al gewisselde speler wilde weer terug het veld in, maar dat mag natuurlijk helemaal niet. Scheidsrechter Pourkhomami, die verder een prima wedstrijd floot, had het deze (tweede) keer wel door en stond de wissel niet toe. Zodoende bleef het bij een 7-1 overwinning van Slikkerveer op Bolnes, dat volgende thuis speelt tegen sv Charlois. Door het eerdere gelijkspel is Slikkerveer dan afhankelijk van het doelsaldo of het verder zal kunnen bekeren.