Dinsdagmiddag werd de AED in de kast geplaatst
Dinsdagmiddag werd de AED in de kast geplaatst

AED aan de muur bij De Klinker

Algemeen

RIDDERKERK - Sinds afgelopen dinsdag is er voor iedereen een AED voor het grijpen vanaf de muur van het voormalig buurthuis De Klinker in Bolnes. Deze defibrillator is mogelijk gemaakt door de Stichting Buurtpreventie Bolnes en de Spaanse vereniging "Hogar Recreativo Cultural" (de huidige gebruikers van het gebouw aan de De La Reijstraat) in samenwerking met de VvE van de Orionflat.

Het is de tweede openbare AED van Bolnes. Eerder werd door buurtbewoners een AED gerealiseerd aan de Leklaan. "Onze AED kan door iedereen zonder code gebruikt worden" zegt Toon Huizer van de Buurtpreventie. De betrokken partijen begonnen bijna een jaar geleden met het overleg voor een toegankelijke AED. Uit zeven offertes werd gekozen voor een product van de Zwitserse firma Schiller Medical: "Volgens de Consumentenbond de beste en ook nog eens de goedkoopste."
De aanschaf van het apparaat werd financieel mogelijk gemaakt door het Coöperatiefonds van de Rabobank. Het wijkideeteam Bolnes paste bij voor de stroomaansluiting en de boven de kast aangebrachte luifel, waarmee voorkomen wordt dat de AED in de volle zon hangt. De Buurtpreventie draagt zorg voor het beheer en het onderhoud. De Spaanse vereniging gaat cursussen verzorgen voor AED's.

Advertenties uit de krant