DJ Kevin op het Koningsplein

RIDDERKERK - DJ Kevin mag vrijdagavond de opening van King Square Beats verzorgen. De 13-jarige dj won de plek op het podium met de DJ Contest van De Loods.
Op vrijdag 30 augustus jl. mochten tien lokale dj-talenten hun kunnen tonen in De Loods. Ze kregen elk een kwartier om de jury te overtuigen. Kevin Pieren was veruit de jongste deelnemer en won hij tot zijn verrassing van de grote jongens. Volgens de jury verstaat Kevin de kunst van het "lekker los draaien'.

Kevin begon twee jaar geleden met draaien toen hij een kleine dj-set cadeau kreeg. Hij deed daarna mee aan een dj-workshop en is een trouwe bezoeker van het DJ Café in De Loods. Daar mag hij graag iedereen op de vingers kijken om zijn techniek verder te verbeteren. "Thuis oefen ik veel en zet ik lekkere beats onder nummers die ik leuk vind" zegt de jonge dj, die al kan bogen op aardig wat ervaring. Vorig jaar mocht hij draaien bij het scholierenfestival Music & More in Het Plein en hij redde het afscheidsfeest van zijn groep op De Bongerd. "De dj die was geboekt zegde een dag ervoor af. Toen ben ik ingesprongen. Mijn klasgenoten hebben lekker staan stuiteren" blikt hij terug.
Kevin, die nu aan zijn eerste jaar op het Farelcollege is begonnen, bereidt zijn sets serieus voor. Toch is het niet zo dat hij met een kant-en-klare usb-stick op zijn handen gaat zitten. "Ik luister heel goed om te weten waar ik de nummers in elkaar kan laten overlopen en waar ik de drop kan laten vallen. Ik vind het ook leuk om een nummer helemaal te veranderen met een lekkere beat" aldus Kevin, die zo kan verrassen met een mix van La Macarena of Snollebollekes.
Als dj heeft het jonge talent zich inmiddels "Next Generation" aangemeten. Het idee hiervoor kreeg hij in het DJ Café, waar hij een broekie is bij de rest van zestien jaar en ouder. Nog even en de beurt is aan de nieuwe generatie.